L’Ateneu i els carrers de Borrassà, a punt per lluir el dia 18 de juny

Durant tot el diumenge, les flors seran les principals protagonistes, a més de la tradicional missa, la posterior processó i l’audició de sardanes amb els Rossinyolets.

Des de fa trenta anys, els carrers del municipi s’omplen sempre de mostres florals per aquestes dates. Ara fa dotze anys, es va decidir anomenar aquest esdeveniment Fira del Corpus. Durant tot el dia, Borrassà s’omple de catifes de flors, ornamentacions florals, tallers i xerrades relacionats amb les flors.

La Dolors i l’Anna, dues de les principals encarregades que tot funcioni, ens descriuen aquesta fira. Cada any, en el diumenge corresponent, totes les persones col·laboradores, a les 6 del matí, ja estan dempeus.“És la il·lusió d’un poble, any rere any es treballa molt, amb unes gairebé cent persones implicades”.

A més, la Dolors destaca que “darrerament han començat a treure el cap persones més joves; que comencin a ajudar és positiu per poder seguint fent d’aquest acte un esdeveniment important a la comarca”.

Coincidint amb la implantació d’aquesta fira, els últims dotze anys, a més dels carrers plens de flors, també s’arregla l’Ateneu de Borrassà. Un grup de 20 dones, mitjançant productes reciclats, decoren aquest local, cada any amb una temàtica diferent. Enguany, li toca al drapet (del castellà trapillo), samarretes tallades en forma de flors. L’Anna Soler, des de fa tres anys, és la persona que aporta idees per a aquesta decoració.

“És d’agrair la feina que fa molta gent des d’inicis d’any, per deixar un Ateneu ben bonic. Tenim 4 o 5 dones que treballen moltes hores a casa”, comenta la Dolors, que ens descobreix que els dijous al vespre, des del febrer, unes 20 dones es reuneixen per deixar ben enllestit aquest tema per al dia 18 de juny.