Dynàmic Figueres Cerveseria

El nom de Dynàmic sempre ha estat vinculat a la ciutat de Figueres. Tot i una aturada d’un any i mig, la seva reobertura del dia 10 d’abril del 2014 va confirmar que segueix sent un local de referència a la ciutat, tant per als autòctons com per als turistes.

La seva important renovació en el mobiliari no ha fet variar gaire la seva distribució de l’espai, amb els seus sofàs i les mítiques taules en forma circular, just davant la barra.

Situat al bell mig de la capital altempordanesa, amb dues entrades (carrers Caamaño i Monturiol), la seva història es remunta fins al juny del 1962. Des de llavors i durant dècades, nombrosos empordanesos, entre ells polítics o pintors cèlebres com Salvador Dalí, van fer-se el Dynàmic com la seu per fer safareig. En Fede, el gerent del negoci, subratlla que “reobrir el Dynàmic, un emblema de Figueres, era tot un repte, i, com ja se sap, repte és una paraula que no pot faltar mai en el diccionari d’un emprenedor”.

Actualment, el Dynàmic-Cerveseria ofereix una extensa carta de plats i tapes, sempre ben acompanyades del seu principal atractiu, el qual ha passat a ser ja el simpàtic lema de l’establiment: la canya ben tirada. L’objectiu principal del local és cuidar i lluir els productes de l’Empordà. Pràcticament tot (excepte el marisc, que ve de Galícia) és producte de proximitat i quilòmetre 0. És per aquest motiu, doncs, que a la carta del Dynàmic no faltaran mai les anxoves de l’Escala, la miniflaona de Figueres, els taps de Cadaqués, la mel de l’Empordà o els ous ecològics de les gallines de la Teresa, la propietària d’una granja ubicada a Cabanes. Altres productes del Dynàmic, com el pa de les seves hamburgueses o la cervesa sense pasteuritzar, també són ecològics.

Un altre atractiu que té aquest local és el Racó del Dynàmic. Definit com la seva “particular màquina del temps”, tothom pot immortalitzar el seu record visual en una de les parets. Així, en aquest racó, tant es poden veure fotos actuals com fotos capturades al llarg de les cinc dècades d’existència del local. Llarga vida al Dynàmic.

DYNÀMIC CERVESERIA
C. Monturiol 2, Camaño 1
17600 Figueres (Girona, Alt Empordà)
www.dynamicfigueres.com