Agustí Badosa, alcalde de Sant Pere Pescador

Agustí Badosa, alcalde de Sant Pere Pescador: “Una de les novetats de la festa major és l’actuació de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, que estrena el Rèquiem de Mozart”.

Quines són les principals activitats previstes per a la Festa Major de Sant Pere?
El dia de Sant Pere és el dia principal de la festa, sigui el dia la setmana que sigui. En aquest cas és el dijous, i comencem amb un ofici solemne de festa major a les 12 del migdia, amb La Principal de la Bisbal, i després sardanes a la plaça major. A la tarda-vespre tindrà lloc un concert, amb la mateixa orquestra. El divendres 30 oferim un escenari, una plataforma, a grups novells que vulguin fer la seva primera actuació musical. Dissabte també està enfocat a un públic més juvenil, amb activitats nàutiques al matí i concert al vespre i un DJ a la matinada. El diumenge hi haurà diversions i actuacions per a la mainada.

Quines són les novetats respecte edicions anteriors?
Podríem dir que l’esquema de la festa major és clàssic i que va funcionant, però entre les novetats destacaria la presència dels grups novells el divendres al vespre, que ja vam voler introduir l’any passat però que no va reeixir perquè vam moure-ho tard, i l’actuació de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà (OCE) del dissabte al vespre, amb l’estrena del Rèquiem de Mozart. En Carles Coll, el director, té una relació molt estreta amb Sant Pere Pescador i ens va proposar fer aquesta actuació, que després portarà a altres municipis. Per a nosaltres, és una fita molt important que pugui venir l’1 de juliol.

Què representa aquesta festa per Sant Pere Pescador?
És la principal i és la que tothom espera. Hi ha molta gent de fora, sobretot el dissabte. A Sant Pere també celebrem Sant Sebastià, a l’hivern, però aquesta és la festa del patró i, a més, té lloc a l’estiu, així que és la més important que tenim.

Com definiria la situació actual del municipi?
Arriba l’estiu i el nostre potencial és el turisme familiar, amb les places d’allotjament que ofereixen els 7 càmpings, els apartaments turístics i algun hotel. De fet, l’any passat vam rebre la distinció de Turisme Familiar per part de la Generalitat. El turisme que ens visita ve a buscar tranquil•litat, així que el que fem és fomentar activitats per a les famílies, actuacions per a la mainada, mercats temàtics, etc. El nostre objectiu és que Sant Pere sigui un lloc atractiu perquè vinguin a conèixer-lo.