Elena Solana, 5a Tinent Alcalde i Regidora de promoció econòmica, comerç i turisme de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries.

Conversem amb Elena Solana, 5a Tinent Alcalde i Regidora de promoció econòmica, comerç i turisme de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries.

Com descriviu, des del Consistori, aquests 50 anys d'Empuriabrava?
És una oportunitat excel·lent per promocionar i posicionar la urbanització en el mercat turístic, sobretot a escala europea, així com projectar la seva imatge a escala més local. A finals del 2016, vam engegar un procés participatiu, on empresaris, entitats i ciutadans aporten les seves idees i propostes. Així, a més d’espectacles i festes, s'han establert altres àmbits d'actuació: cultura, història, gastronomia, natura, territori… En definitiva, una contínua reflexió, per tal d'establir una estratègia de creixement i priorització d'accions per al futur de la Marina.

Quins són els principals actes de celebració que teniu previstos?
Començarem amb la revetlla de Sant Joan, amb la destacada actuació gratuïta de Chambao a la platja, el dissabte 24 de juny. La nit del 25 tindrà lloc la Gala del 50è aniversari, a la carpa de la Plaça de les Palmeres del Club Nàutic, amb un còctel de benvinguda, pastís d'aniversari i presentació de la banda sonora del 50è aniversari d'Empuriabrava; tant els empuriabravencs com visitants i amics hi estan convidats.

L'altra gran festa, la del Carme, serà el 16 de juliol, amb la cercavila dels Comediants, el màpping a la torre del Club Nàutic, la processó amb la Verge pels canals d'Empuriabrava i el gran castell piromusical. A cada dijous d'agost, se celebrarà un cicle de jazz a la carpa, a més del calendari d’activitats esportives a la platja. Quant a gastronomia, del 15 al 25 de juny, destaca la ruta de tapes Brava Tour.

A banda de la vessant més festiva, també es duran a terme campanyes de sensibilització del territori. Per exemple, cal destacar la celebració d'un congrés el mes d'octubre, amb el suport de la Diputació de Girona a través del Patronat de Turisme Costa Brava, sobre el present i futur de les marines i el replantejament del creixement turístic a la Costa Brava.

Que té Empuriabrava, 50 anys després, perquè segueixi atraient milers de turistes?
És única i genuïna. A part del seu port esportiu, els 24 km de canals navegables i la possibilitat d'arribar al teu propi habitatge en barca, la seva posició, al cor dels Aiguamolls de l’Empordà i en una de les badies més belles del món, és privilegiada. L’entorn i les seves platges faciliten un turisme familiar i esportiu durant tot l’any.