Núria Escarpanter

Conversa amb Núria Escarpanter, que ens descriu el seu dia a dia, així com la seva visió femenina tant del món laboral com del domèstic.

- Defineix com sol ser el teu dia a dia:
Imagino que no deu distar gaire del de la majoria de dones que treballem fora de casa. Em llevo a quarts de 7, faig algunes feines domèstiques i a quarts de 9 surto de casa. Llavors és quan deixo el meu fill a l’escola o casal i vaig a la feina. A les 15 hores, vaig a dinar i, posteriorment, recullo la mainada, la qual, durant el curs, acompanyo a les activitats extraescolars. A les 20 hores solem ser a casa i preparo el sopar. He de dir que, un cop sopada, estic realment cansada. El dia a dia no és fàcil!

- Com descrius, actualment, un dels temes de moda: la conciliació familiar?
"Un somni que hauria de ser realitat, però molt difícil d'assolir en el dia a dia". Somni perquè crec que és on tothom hauria d'arribar, tot i que a la pràctica és complicat: és difícil compaginar els horaris de tots els membres. La realitat, penso, és que queda molt per aconseguir aquesta conciliació, si bé no hem de quedar-nos en l’intent!

- Té facilitat la dona per ser empresària actualment?
Jo no sóc empresària però sí treballadora; si he d’opinar sobre aquest tema, crec que la dona sempre ho té un pèl més complicat que l'home en tots els sentits, sobretot si a la família hi ha fills. Quan aquests són petits i, per tant, molt dependents, generalment sol ser la dona qui fa el pas enrere. D'aquí ve el fet que a la dona li sigui més difícil prosperar laboralment, ja que, durant uns anys, ha d’estar en "stand-by".

- Creus que el rol de cada membre de la parella ha canviat darrerament?
Afortunadament hem avançat molt, tot i que encara ens queda: culturalment estem molt empeltats dels rols que toquen a cadascú. Resumint: els homes d'avui dia són autònoms i capaços de fer qualsevol tasca domèstica i, evidentment, penso que ajuden molt més que generacions anteriors, tot i que, com deia, ens hem d’acabar d’espolsar molts estigmes que no ens deixen avançar.