Marina Ventresca

Marina Ventresca també participa en la roda d’entrevistes a dones empresàries de la zona: és encarregada de la pizzeria Augustea de Figueres.

Defineix breument el teu dia a dia al restaurant:
Sóc l’encarregada de l’Augustea, si bé, tot i ser la filla del gerent, mai em considero per sobre dels altres, sinó una treballadora més. Al principi, feia de cambrera, fins que se’m va atorgar aquest càrrec, que consta en organitzar el conjunt de feina de l’equip, demano els productes i procuro per l’ordre de l’establiment.

Com descrius, actualment, un dels temes de moda: la conciliació familiar?
En el meu cas, la ubico molt a la feina: penso que és còmode treballar al costat de la família. M’hi sento molt a gust. D’alguna forma, noto que estic a casa, tot i que cal tenir sempre present allò que diuen de “la confiança fa fàstic”. A grans trets, però, sempre dic que treballar amb la família no és tan difícil, sinó que m’agrada.

Té facilitat la dona per ser empresària actualment?
Opino que sí, no és pas complicat. El més important és gaudir d’allò que fas i envoltar-te d’un equip de treball maco. A l’Augustea, aquestes dues coses són una realitat.

Creus que el rol de cada membre de la parella ha canviat en els últims anys?
Sí, efectivament. Fa uns anys, la dona era qui es quedava a casa cuidant de la mainada, per la mentalitat tan masclista que hi havia. Actualment, la situació ha variat, tot i que no completament: la dona ja té el dret d’anar a treballar sense ser assenyalada, podent arribar quasi allà mateix que l’home. Dit això, com a dona, penso que hem de seguir lluitant i defensant la nostra igualtat. Un exemple va ser la mare del meu pare: als anys 60-70, Giovina Pingue, va ser una gran empresària.