Tamara Pablos, responsable Electric Pablos

Conversa amb Tamara Pablos, responsable, juntament amb el seu germà, de l’empresa d’instal·lacions Electric Pablos.

Quines són les teves funcions a l’empresa?
M’ocupo de l’atenció als clients i dels temes de comptabilitat. El meu germà és qui s’encarrega de tots els aspectes tècnics. Val a dir, però, que sense l’equip que disposem no seríem ningú. A més, tant ell com jo, tenim bons fonaments: vam aprendre molt bé, tant del que feia anteriorment el pare a l’empresa com dels temes econòmics que portava la mare des de casa.

Com definiries les teves aptituds com a dona empresària?
Penso que les dones tenim molta més empatia que els homes. Sabem escoltar, ens adaptem força fàcilment als canvis i som molt fortes. Se’ns està valorant molt més que fa uns anys, tot i que encara falta regular algunes coses, com per exemple l’equitat en els sous.

I un dels temes estrella: la teva conciliar familiar?
Sóc mare de dos fills. Al matí, com totes les mares, sempre toca córrer, fins que tens els nens a l’escola. Quan acabes de treballar, tornem-hi, ja sigui per anar a comprar, per fer el sopar… Tanmateix, he de dir que sense l’ajuda incondicional del meu marit no seria possible. Estic al capdavant d’una empresa, treballant-hi unes 10 hores diàries; sense el seu suport seria impensable.

El rol de la parella, doncs, consideres que ha canviat?
Sí, i tant. Ara les feines domèstiques estan més repartides. La dona ja no és la que s’ha de quedar sempre a casa. Per això, sempre dic que, tant a l’empresa com a casa, és essencial formar un bon equip, tal com indica un lema que penja a la classe d’un dels meus dos fills, i el qual m’agrada molt i crec que fa reflexionar: “Si vols arribar de pressa, camina sol. Si vols arribar lluny, vés acompanyat”.