L'Ajuntament de Figueres, un dels primers consistoris de les comarques gironines en impulsar la Responsabilitat Social Corporativa

El projecte es divideix en dues fases: l'elaboració d'una diagnosi i d'un informe de la situació actual, i la redacció d'un pla d'acció que permeti impulsar la responsabilitat social de l'Ajuntament i identificar noves actuacions i projectes responsables.

La Mostra de Gastronomia de Peralada celebra 26 anys amb platillos i postres d’alt nivell gastronòmic

Josep Golobardes Alsina va obtenir el primer premi en el Concurs de Platillos de la Mostra Gastronòmica de Peralada amb el plat Platillo de pollastre de Festa Major amb figues. Pel que fa l’apartat de postres el guardó va ser per a Dolors Callís Gumbau que va elaborar un Púding de pera.

Recuperen 400 metres de corda i una trentena de gàbies de pescador del fons marí de El Port de la Selva

Bona part d'aquest material ve d'aigües franceses que les corrents marines han portat a la costa catalana.

Figueres oferirà ajuts de fins a 21.000 euros per obrir nous negocis al centre històric i 7.000 per reformar-ne d'existents

L'equip de Govern també planteja assumir amb fons propis i en propers pressupostos la rehabilitació de carrers Sant Pau, Col·legi, Vilafant.

Cris Juanico i el swing de Pep's Show Boys, confirmen presència al Festivalet de Roses

Dues novetats s'afegeixen a la llista d'artistes que actuaran en la nova edició del Festivalet que combina música, gastronomia i el paisatge de Roses encapçalat per les seves fantàstiques postes de sol.

La Fundació Bosch Aymerich de Barcelona cedeix al Museu d’Història Medieval de Castelló d’Empúries el vas sepulcral de Jeroni Pujades Moner (1568-1635)

La cessió inclou també un capitell medieval amb un escut heràldic nobiliari de Castelló d’Empúries, i les dues peces s’exposaran al Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV.

16 restaurants ofereixen menús basats en el Suquet de Peix, del 14 al 29 d’octubre

L’Àrea de Turisme Roses aposta per posar en valor la gastronomia local promocionant, un any més, el tradicional Suquet de Peix. La campanya té el doble objectiu de reconèixer la qualitat gastronòmica dels establiments de restauració local de la població i, alhora, posicionar el plat típic per excel·lència de Roses, donant a conèixer les seves diferents varietats i innovacions, fruit de l’experiència i de la creativitat dels restauradors.

El servei de Bibliopiscina ofert per l’Ajuntament i la Biblioteca de Figueres tanca amb una valoració molt positiva per part dels usuaris

El servei de Bibliopiscina ofert durant els mesos de juliol i agost gràcies a la col·laboració entre la l’Àrea d’Esports i de Cultura de l’Ajuntament de Figueres clou un any més amb una valoració molt positiva per part dels usuaris i usuàries que n’han fet ús.

'Cata La Cate', el nou espai de participació sociocultural

El primer dissabte de cada mes tindrà lloc la trobada ‘Cata La Cate’. Una quinzena de socis i voluntaris van participar en la creació d’aquest nou espai.

L'onzena Fira del Vehicle d'Ocasió supera les xifres de l'edició anterior i tanca amb 210 cotxes venuts

La Fira del Vehicle d'Ocasió de Figueres ha tancat l'onzena edició amb 210 cotxes venuts a un preu mig de 12.000 euros i una facturació que arriba als 2.520.000 euros entre els 14 concessionaris participants. Al llarg dels tres dies de la fira, unes 11.000 persones han visitat l'espai de 6.000 m² al Recinte Firal, on s'exposaven prop de 450 vehicles. 

Presentació del llibre La reforma de l'Església i el Convent del Carme de Peralada (1875-1895) d'Inés Padrosa

El passat dissabte 7 d'octubre Inés Padrosa va presentar el seu llibre monogràfic a la Biblioteca del Castell de Peralada, 'La reforma de l'església i convent del Carme de Peralada (1875-1895)'.

Pilar Farrés duu a terme la performance 'Rebutjats' a les II Jornades en Solidaritat i Cooperació de Figueres

Pilar Farrés va dur a terme divendres la performance 'Rebutjats' al Centre Cívic Joaquim Xirau (Marca de l'Ham) de Figueres en el marc de les II Jornades Formatives en Solidaritat i Cooperació.

Unes 350 persones participen en les activitats organitzades pel Consell amb motiu de les Jornades de Patrimoni

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha participat, un any més, en les Jornades Europees del Patrimoni que es van celebrar el passat cap de setmana a tot Catalunya i que va coordinar el departament de Cultura de la Generalitat. L'objectiu de les jornades és apropar al ciutadà el patrimoni cultural del país. Totes les activitats que s'hi van desenvolupar van ser gratuïtes i van anar de rutes urbanes fins a exposicions, concerts, visites guiades i, lògicament, jornades de portes obertes a molts monuments.