Queixes de veïns i empresaris del Sector Aeroclub d’Empuriabrava

Les queixes cada vegada són més generalitzades, a causa dels efectes provocats pel botellón practicat a l’exterior de la discoteca Passarel·la.

Un documental de la Fundació Gala-Dalí explica la vida secreta de l'artista a la casa de Portlligat

El film, que s'estrenarà l'1 de juliol, és el segon d'una trilogia que va començar el 2015 i mostra els aspectes més desconeguts de la vida del pintor.
La Fundació Gala-Dalí ha elaborat un documental que porta per nom 'La vida secreta de Portlligat. La casa de Salvador Dalí', i que pretén explicar alguns dels aspectes més desconeguts de la vida del pintor. El film està dirigit per David Pujol i destaca per l'important treball de documentació i guió en el que hi ha treballat la directora dels Museus Dalí, Montse Aguer. La residència alt-empordanesa de l'artista és el fil conductor de tota l'obra i permet mostrar la forta vinculació de Dalí amb localitats com Cadaqués, el Cap de Creus o el mateix Portlligat (Alt Empordà). El film s'estrenarà el proper dissabte 1 de juliol al Teatre Art i Joia de Cadaqués, i és el segon d'una trilogia que va començar el 2015 amb la producció de 'Dalí, la darrera gran obra'.

Ensenyament es compromet a construir les noves escoles de Vilamalla i l'institut de Vilafant

El Departament d’Ensenyament i els ajuntaments de Vilamalla i Vilafant han arribat a un acord per construir dues noves escoles i un institut en aquests municipis.
El director general de Centres Públics, Lluís Baulenas i el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, Josep Polanco, es van reunir la setmana passada amb l’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, i els alcaldes de Vilamalla, Carles Álvarez i Vall-llobrega, Rufino Guirado. Les reunions amb els alcaldes es van fer a cada municipi i a continuació van visitar cadascun dels centres i es van reunir amb les direccions. En aquestes trobades els representants d’Ensenyament van informar que la construcció dels nous centres forma part del pla d’actuacions prioritàries del Departament a les comarques gironines per als propers anys.

La D.O Empordà instal·larà cinc estacions meteorològiques que permetran reduir els tractaments fitosanitaris a les vinyes

La previsió és que entrin en funcionament a final d'any i es repartiran entre l'Alt Empordà i el Baix Empordà.
La D.O Empordà instal·larà cinc estacions meteorològiques en diferents vinyes de l'Alt i el Baix Empordà, que permetran reduir els tractaments fitosanitaris que es fan a les vinyes. Gràcies a aquests aparells es coneixeran les condicions climatològiques concretes de la zona. D'aquesta manera, el productor sabrà quina és la quantitat de producte químic que s'ha d'aplicar. El president de la D.O Empordà, Xavier Albertí, explica que el que es busca és "fer un producte més natural i ecològic". "Les prediccions que ens donarà aquesta tecnologia ens estalviarà tractaments indiscriminats que fins fa pocs anys es feien per defecte", ha assegurat. El cost inicial de les estacions és de 15.000 euros que assumirà la D.O Empordà.

El 50è aniversari d’Empuriabrava arriba a l’equador amb un cap de semana replet de plats forts per donar la benvinguda a l’estiu

El 26 de juny és la data oficial de l’aniversari i s’han programat tot d’actes al cap de setmana per a celebrar-ho. El dissabte 24 de juny s’inicia el Festival Son del Món que enguany, coincidint amb el 50è aniversari, ho farà amb un concert gratuït de Chambao al Passeig Marítim.

Creen una plataforma per aturar la construcció d'un macro-càmping projectat a Garriguella

L'entitat considera que la iniciativa perjudica el municipi i que tindrà un gran impacte paisatgístic.

L'Ajuntament de Figueres restaura l'escultura del rei Jaume I i el monument commemoratiu de la Carta Pobla

L'actuació coincideix amb el 750 aniversari de la signatura de la carta de poblament atorgada pel rei Jaume I el 21 de juny de 1267.

Roses recupera la música clàssica a l'aire lliure per a les nits d'estiu amb el cicle 'Música i Patrimoni'

L’Ajuntament de Roses inicia aquest cap de setmana una nova proposta cultural, el cicle Música i Patrimoni que torna a escollir com a escenari dos espais emblemàtics del patrimoni del municipi com són el Castell de la Trinitat i l’església de Santa Maria de la Ciutadella, per oferir concerts, en aquesta ocasió de música clàssica, durant les nits d’estiu.

Festival AGITART: Figueres es mou ja es aquí!

En la seva IV edició del 6 al 8 de juliol el Festival AGITART: Figueres es mou crearà un món emergent transformant la ciutat en un escenari per a espectacles de gran qualitat, una potent selecció de cinema de dansa, tallers per a la comunitat i classes per a professionals, entre altres activitats.

Projectes seleccionats a la convocatòria d'artistes per a la Biennal d'Art Contemporani Jeune Création Europénne 2017-2019

El divendres 16 de juny de 2017 es va reunir al Museu de l’Empordà de l’Ajuntament de Figueres el jurat de la convocatòria per a la participació de vuit artistes a la Biennal d’Art Contemporani JCE (Jeune Création Européenne) 2017-2019.

L'onzè Gastromusical de l'Escala dedicarà una nit gastronòmica als productes amb segell 'Girona Excel·lent'

El festival tindrà Martirio com a cap de cartell i repetirà el 'Gastrokids & Familiaria'.

El Consell encarrega una diagnosi del turisme eqüestre a la comarca que evidencia les seves potencialitats i necessitats

El Consell Comarcal ha finançat l'elaboració d'una diagnosi sobre el turisme eqüestre a l'Alt Empordà que s'ha incorporat el projecte “Activitats eqüestres, una alternativa econòmica en zones rurals”, coordinat pel grup Leader ADRINOC.

Inauguració de dues calderes de biomassa a Figueres

L'ús de les noves calderes representa un estalvi d'emissions de CO2 de 168,3 tones l'any.