Figueres acollirà el projecte Womart de l'Associació Rebobinart, guanyadora del concurs de comissariat de la Xarxa Transversal d'activitats culturals

L'acció central, que consisteix en una intervenció artística a l'espai públic, tindrà lloc el dissabte 14 d'abril de manera simultània a les 10 ciutats que conformen la Xarxa Transversal (Figueres, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Reus, Sant Cugat del Vallès, Tortosa i Vilanova).

Els alumnes dels instituts figuerencs visiten l’Arxiu Comarcal per conèixer de prop aquest equipament cultural

La setmana passada una quinzena d'alumnes de 1er. de batxillerat de l'Institut Ramon Muntaner de Figueres, acompanyats per dues professores, van visitar l’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà (ACAE).

Figueres presenta més d’una seixantena de propostes per a la temporada escènica de primavera

Aquesta temporada, a causa de les obres de reforma al Teatre Municipal el Jardí, els espectacles es concentraran a La Cate i a l’Auditori Caputxins. D'entre la programació teatral destaquen les propostes estrella a La Cate, com "Fairfly" de Joan Yago, de la companyia La Calòrica, que ha estat doblement reconeguda als premis Butaca S'incorpora com a novetat el pack estrella: tres espectacles estrella (cadascun dels quals tenen un preu únic 12 €) per 30 euros, que suposa un estalvi de 6 €.

Guàrdia Urbana de Figueres i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya recuperen 9 dels 11 habitatges ocupats a la plaça Joan Tutau

Des del mes d’abril s'han realitzat diverses actuacions preventives de blindatge de quadres de subministraments, controls regulars de Guàrdia Urbana, i instal·lació de portes anti-ocupació en habitatges buits. Amb els procediments judicials que hi ha endegats s'espera que pròximament es tingui la capacitat de gestió de la totalitat dels habitatges que es dedicaran a lloguers social.

El Restaurant Castell de Peralada rep una estrella de la prestigiosa guia Michelin

Castell de Peralada Restaurant guanya la seva primera estrella Michelin després d'un any i mig del seu inici.

Una seixantena d'alumnes participen al projecte 'Roses ets tu'

60 alumnes de cicle superior del Centre Escolar Empordà han celebrat aquest dimecres una sessió amb representants i treballadors de l'Ajuntament i de diferents associacions de Roses, amb la intenció de recollir les seves impressions i idees sobre quines són les necessitats del municipi.

El nou director del Museu de l'Empordà de Figueres projecta 'obrir' l'equipament a la ciutat i fer-lo més 'participatiu'

Eduard Bech també planteja crear un "laboratori tecnològic" i impulsar una "estratègia digital" per donar-lo a conèixer.

L'Ajuntament de Figueres rep una subvenció de 42.492,27 € de la Generalitat per impulsar i donar suport a l'emprenedoria

L'ajut s'emmarca en el Programa integral de suport a les persones emprenedores (PISPE) de la xarxa Catalunya Emprèn, de la qual forma part el consistori.

El Museu Dalí homenatga a Ramon Boixadós i Malé

Aquest dilluns ha tingut lloc un homenatge a sota la cúpula del Teatre-Museu Dalí de Figueres a Ramon Boixadós i Malé, qui fou president de la Fundació Dalí des de 1991 i fins al 2017, traspassat el 12 d’agost d’enguany.

L'Ajuntament de Figueres rep una subvenció de 38.820 euros de Dipsalut per a la lluita i control integrat de plagues urbanes

L'ajut representa un 33% del projecte presentat per l'Àrea de Medi Ambient per l'any 2017, que té un pressupost de 115.250 €.

L'Ajuntament de Castelló d'Empúries i Creu Roja formalitzen la seva col·laboració mitjançant un conveni

El departament de Benestar Social Creu Roja, han iniciat una col·laboració i cooperació per portar a terme accions de serveis assistencials i socials, amb especial atenció a col·lectius i persones amb dificultats per la seva integració social.

Èxit del Festivalet de Roses que emplena la població de visitants el cap de setmana

Diumenge es va cloure amb notable èxit el Festivalet de Roses, un certamen que durant el darrer cap de setmana ha convertit la platja de la població en un espai chill-out a l'aire lliure on gaudir de la millor música indie catalana i la gastronomia local. Visitants forans i locals, molts d'ells famílies joves, han emplenat els dos escenaris on es desenvolupaven els concerts i es servien els tastets gastronòmics, així com els restaurants locals.

L’Oficina de Català de Roses ofereix la sisena edició dels tallers de lectura 'Fem-la petar amb un llibre'

Divendres 17 de novembre, l’Oficina de Català de Roses inicia el VI Taller de lectura i conversa "Fem-la petar amb un llibre", a la Biblioteca de Roses. La iniciativa té com a finalitat promoure la lectura en català i millorar l’expressió oral i també la comprensió oral i escrita del català, tant de l’alumnat dels cursos de català per a adults com dels aprenents del programa Voluntariat per la llengua.