1.200 inscrits al Carnaval 2018 de Castelló d'Empúries

El Carnaval de Castelló d’Empúries continua essent un dels més participatius de la comarca. Un cop tancades les inscripcions es comptabilitzen 1.200 persones inscrites que participaran a les 4 rues repartides entre el centre històric i Empuriabrava.

Figueres treu a licitació les obres de reforma del carrer Peralada per un import de 990.982,36 euros

Els treballs s'emmarquen en el Pla de Barris, que també inclou el carrer Jonquera, l'Ample i el Barceloneta.

Una desena de delinqüents reincidents de la Jonquera acumulen fins a 65 detencions

Només dos d'ells han entrat a presó i l'Ajuntament s'ha personat com a acusació particular en tres dels casos.

Una xarxa d'estacions meteorològiques ajudarà els viticultors de la DO Empordà a combatre un fong que afecta les vinyes

Els aparells recullen dades cada hora i permetran saber el moment exacte en què caldrà aplicar tractaments als ceps.

El projecte de conservació i reproducció del gaig blau als Aiguamolls de l'Empordà tanca el 2017 amb 96 noves cries

La iniciativa, impulsada per Endesa i l'Associació d'Amics del Parc Natural, ha permès que més de la meitat de les caixes niu instal·lades hagin estat ocupades per parelles d'aquesta espècie.

La Policia Local de Roses recapta 1.500 € amb la campanya 'Escuts Solidaris' contra el càncer infantil

La Policia Local de Roses ha recaptat un total de 1.500 € amb la venda de 500 escuts de la campanya "Escuts solidaris", que es destinaran a la lluita contra el càncer infantil. En total, la cinquantena de policies locals adherides a aquesta acció solidària, han recollit fins al moment 85.000 €, que s’ingressaran al Pediatric Cancer Center de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Més de 3.000 persones, 70 colles i 66 carrosses al Carnaval de Roses

3.279 persones i 70 colles -66 d’elles amb carrossa-, són ja les inscrites per desfilar durant les passades del Carnaval de Roses que tindran lloc el divendres 9 de febrer (passada nocturna, a les 21 h), dissabte 10 (desfilada infantil, a les 16 h) i diumenge 11 (passada de petits i grans, a les 12 h).

Vuit de cada deu alumnes de primària del barri de Sant Joan de Figueres falten regularment a classe

És una de les dades que inclou el Pla Estratègic que s'ha presentat a la comissió del barri, que aquest dilluns s'ha presentat a la comissió dedicada al sector oest de la ciutat.

Nou cicle de cinema d'autor en V.O. amb entrada gratuïta

Els dijous 8, 15 i 22 de febrer es projectaran als CatCinemes pel·lícules en V.O.S.E. en anglès, francès i alemany respectivament, els tres idiomes que s'imparteixen a l'EOI de Figueres.

El programa 'Visitants d'Honor' de la DO Empordà 2017 registra més de 400 participants

Una quarantena de persones han realitzat cinc o més visites als cellers empordanesos durant l'any passat i se'ls ha lliurat el diploma 'Visitants d'Honor'.

L'Ajuntament de Figueres presenta la primera acció del MuseuEmpordàLab

L'Ajuntament de Figueres ha presentat el projecte MuseuEmpordàLab -un laboratori per a la innovació en els espais museístics i d'exposició- i la primera acció que s'ha dut a terme per desenvolupar-lo: la redacció del projecte educatiu del Museu de l'Empordà.

L'Ajuntament de Figueres i el Servei Educatiu de l'Alt Empordà implanten el projecte English Corner als centres educatius de la ciutat

Consisteix en la incorporació de la figura d'un auxiliar de conversa a les aules de quart d'ESO per potenciar el domini de la llengua anglesa, en especial, en la competència oral. Pretén fomentar l’èxit educatiu i la igualtat d’oportunitats en l’aprenentage de les llengües estrangeres. Es va posar en marxa a l'inici del curs en el marc de les línies estratègiques del Pla Educatiu d’Entorn i amb la col·laboració dels centres educatius i l'escola d'adults de Figueres.

L’Ajuntament de Figueres inicia les obres del nou aparcament gratuït al solar del carrer Migdia

Comptarà amb 50 places i també s’arranjarà l’entorn, les voreres i els accessos. El solar, propietat de la Tresoreria General Seguretat Social, ha estat cedit gratuïtament.