La Jonquera posa en marxa tres càmeres de videovigilància al Pertús per millorar la seguretat a la zona

L'Ajuntament, que ja en va instal·lar quatre a l'N-II, en preveu quatre més als principals accessos al municipi.

Roses, cinquena població mundial amb allotjaments pet-friendly segons la plataforma Airbnb

Segons el localitzador d’habitatges de lloguer de vacances Airbnb, Roses ocupa, juntament amb Rijeka (Croàcia), la cinquena posició mundial amb un major percentatge d’allotjaments pet-friendly que accepten mascotes durant les estades vacacionals, liderant el rànquing europeu.

El ple municipal va aprovar el protocol contra les agressions sexistes en les Fires i Festes de la Santa Creu i esdeveniments festius, que es posarà en marxa per l'Acústica, a finals d'agost. El document aprovat ahir per unanimitat és proposta de la comissió institucional que, a través d'un procés participatiu, ha consensuat un protocol d'actuació entre entitats, grups i col·lectius diversos i l'equip tècnic de l'Ajuntament.

El Consell aprova el pla d'adaptació de l'Alt Empordà al canvi climàtic, per reduir el seu impacte a la comarca

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha aprovat per unanimitat, en el darrer ple, el Pla d'adaptació del canvi climàtic, un document promogut des de l'Agència Comarcal d'Energia i Clima amb l'objectiu de reduir la vulnerabilitat del territori als impactes del canvi climàtic. La redacció del pla es va encarregar a una empresa especialitzada i durant tot l'any passat es va anar debatent amb diferents sectors mediambientals, econòmics i socials.

Una vintena d’artistes participen a la 5a Mostra d’Art de Peralada

El Centre de Turisme Cultural Sant Domènec de Peralada inaugurarà, dissabte dia 5 d’agost la cinquena Mostra d’Art, una proposta artística amb els treballs de diferents autors locals de Peralada i Vilanova de la Muga.

Peralada reviu la màgia del conte de La bella i la bèstia amb la dansa de Thierry Malandin

El coreògraf francès omple l'Auditori del Parc del Castell amb un espectacle de ballet amb la música de l'Euskaldiko Orkestra Sinfonikoa.

El Museu de l'Empordà incorpora dues pintures de la col·lecció de Joan-Artur Roura i Comas

Es tracta de dos olis, un d'Àngels Planells i un de Joan Massanet, que representen el surrealisme empordanès que sorgeix a finals dels anys vint.

S'inicia el desplegament de la xarxa de fibra òptica a Roses

El centre de Roses i les urbanitzacions de Mas Oliva i Mas Mates, disposaran properament de la nova xarxa de fibra òptica que s’està instal·lant al municipi. Els instal·ladors de l’empresa encarregada dels treballs, Másmóvil, sol·liciten aquests dies els permisos pertinents.

Presentació de l'espai Chill Out realitzat per la Brigada Jove 2017 al casal cívic de Figueres

S'ha celebrat al Casal Cívic de Figueres (antic Casal de la Gent Gran) l'acte oficial de presentació i obertura de l'espai chil out. Una iniciativa que ha implicat la Brigada Jove 2017 de l'Oficina Jove Figueres-Alt Empordà, el Consell Comarcal, l'Ajuntament de Figueres i el propi Casal Cívic.

El comte Malgaulí i els 700 anys del convent de Sant Domènec, al XXVII Terra de Trobadors de Castelló d'Empúries

El darrer comte del casal d'Empúries, Malgaulí, i els 700 anys de la fundació del convent de Sant Domènec seran els eixos centrals del XXVII festival Terra de Trobadors de Castelló d'Empúries (Alt Empordà).

El Festival Castell de Peralada estrena una nova Madama Butterfly ambientada a Nagasaki durant la Segona Guerra Mundial

El director d'escena Joan Anton Rechi aposta per una producció més "tràgica", "sincera" i "profunda".

El programa Invest in Girona-Figueres fa un balanç positiu dels primers 2 anys amb una nova empresa implantada a l'Alt Empordà i deu peticions

Es tracta d'un programa per a la promoció, difusió i captació d'inversions a l'espai urbà, industrial i tecnològic de l'àrea urbana de Girona i Figueres, coordinat per l'Ajuntament de Figueres i l'Ajuntament de Girona.

Figueres lliura els premis de la campanya 'Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir'

Les guanyadores són Núria Rivas, Marina Prats Fornells, Rosario Garcia Córdoba, Carmen Melendre i la Merceria Miravitlles (comerç guanyador).