Ingredients:
• 800 g d’albercocs o 3 llaunes (425g)
• 100 g de mantega
• 200 g de farina
• 2 culleradetes de llevat en pols
• 175 g + 1 cullerada de sucre
• 1 sobre de sucre “de vainilla”
• Un polsim de sal
• 2 ous
• 125 ml de crema de llet
• 100 g d’ametlla en pols
• 50 g d’ametlla mòlta

Preparació:
1) Netejar els albercocs frescos i tallarlos per la meitat. En cas que siguin de llauna, s’hauran d’escórrer molt bé.
2) Untar un motlle de 26 cm de diàmetre amb mantega i escamparhi una mica de farina (per evitar que s’adhereixi el pastís al motlle).
3) Pastar els 200 grams de farina, el llevat, 75 grams de sucre, el sucre de vainilla, el polsim de sal, 1 ou i 100 grams de mantega fins a obtenir una massa de textura llisa i uniforme.
4) Distribuir la massa sobre el fons del motlle i formar una vora d’uns 2cm.
Punxar la massa amb una forquilla per a evitar que pugi molt.
5) Muntar la nata i afegir-hi 100 grams de sucre. Després, batre un ou i barrejar-lo suaument amb la nata muntada i l’ametlla mòlta. Escampar per sobre de la massa.
6) Escalfar el forn a 2ooºC si és elèctric o a 175ºC si és d’aire calent.
7) Col·locar els albercocs sobre el pastís, escampar-hi per sobre una mica d’ametlla mòlta i una cullerada de sucre.
8) Posar al forn durant 45 minuts i deixar refredar abans de desemmotllar-lo.