Bassegoda

La baixada de temperatures del mes d'octubre ens convida a canviar els hàbits que hem tingut durant l'estiu. Si en els últims mesos hem aprofitat per gaudir del bon temps prenent el sol a la platja, ara arriba el moment de buscar altres alternatives, i què millor que traslladar-se cap a l'interior i conèixer alguns dels atractius naturals que té l'Alt Empordà.

Gaudir de la muntanya i de la història al Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera

L’Alt Empordà és una comarca amb molts atractius per als turistes que ens visiten. L’oferta per excel·lència de l’estiu són les nombroses platges i cales que integren la Costa Brava, que s’omplen tant d’estrangers com de gent de casa per gaudir amb el mar i el sol.

Castelló d'Empúries uneix art, cultura, natura i turisme de sol i platja

Conjugar l'art i la cultura, gaudir de la natura i el turisme de sol i platja és possible a Castelló d'Empúries gràcies a la seva estratègica situació. La seva oferta es divideix en tres eixos: la Vila Comtal, la urbanització d'Empuriabrava i el parc natural dels Aiguamolls.

Roses, una passejada per la història

Antiga colònia grega, Roses és un dels principals destins turístics de l'Alt Empordà. La localitat ofereix multitud de platges i cales entre penya-segats rocosos, en els quals el visitant pot practicar diferents esports nàutics, així com senderisme en els espais naturals propers al municipi.

La cuna daliniana, parada obligatòria per als turistes

Figueres és un punt de parada obligatòria per a tots els turistes que visiten l’Alt Empordà. La capital de la comarca és coneguda sobretot per un dels seus fills més il·lustres, el pintor Salvador Dalí (1904-1989). El geni del surrealisme va inaugurar el 1974 el Teatre-Museu que porta el seu nom i que atreu any rere any visitants d’arreu del món.

La natura i la història conviuen d’aprop

Sant Pere Pescador és un municipi situat al mig de la badia de Roses que ofereix al visitant un petit món de paisatges. Envoltat pel Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i vorejat pel riu Fluvià, mostra un perfecte equilibri entre conreu i marina.

La petjada de Walter Benjamin

El filòsof alemany d’orígen jueu Walter Benjamin va morir el setembre de 1940 a Portbou, on va arribar fugint dels horrors de la segona guerra mundial.

La singularitat de Cadaqués

Sense cap dubte, Cadaqués és un dels municipis més singulars de tot l’Alt Empordà.

Llançà, una vila entre dos parcs naturals

Llançà és una vila costanera que es troba envoltada pels dos espais naturals més importants de l'Alt Empordà: el Parc Natural del Cap de Creus i el Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera.