Alba Albert (PNC)

El Partit Nacionalista de Catalunya compta amb la regidora de l’Ajuntament de Figueres Alba Albert, com a número 2 en la llista de la demarcació de Girona. Un dels objectius del PNC pel 14-F: entrar al Parlament per trencar la dinàmica de blocs i, així, acabar amb la confrontació i la divisió.

– Personalment, quins son els ànims de cara al 14-F?
D’una banda, encaro aquesta campanya amb moltes ganes i il·lusió pel projecte del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC). Necessitem gent jove, amb empenta i formada per tirar endavant aquest país i penso que és així com podem canviar les coses.

D’altra banda, però, fer unes eleccions en aquestes condicions és un despropòsit, provocat per la ineficàcia del Govern. Ara mateix no tenim les condicions sanitàries idònies per tirar endavant aquestes eleccions.

Tanmateix, confio que tots els ciutadans mereixem recuperar la confiança amb les institucions i tenir una Catalunya brillant, un país capdavanter a la Unió Europea i al món i aquest és un dels punts forts del projecte del PNC.


– I en clau partit, quin aire es respira, en aquesta carrera electoral? Com van els actes o reaccions rebudes fins ara?Ho fem amb el lema “Atreveix-te”. De moment, hem presentat l’espot electoral, que ha tingut una molt bona rebuda, i encarem la campanya amb moltes ganes. Volem ser al Parlament per canviar les coses i per trencar la dinàmica de blocs i, així, acabar amb la confrontació i la divisió.

Hem fet una enganxada simbòlica de cartells amb els 4 candidats i, per responsabilitat, hem decidit no fer mítings presencials i reduir tots els desplaçaments. És decebedor que aquest Govern no hagi fet absolutament res per garantir la seguretat dels que hem de votar i de tots aquells i aquelles que hauran d’estar a les meses, ni tampoc res per garantir que la participació sigui elevada.

– Del llarg programa electoral que presenta el partit, a tall d’exemple, quins eixos creus que en sobresurten?En primer lloc, com he dit, les persones; som persones i volem servir a les persones. Som el partit dels autònoms i les empreses, un país interconnectat, innovador i tecnològic. Pel que fa a l’economia: volem suprimir l’impost de successions i de patrimoni i la nostra prioritat és el concert econòmic. Apostem per una organització amb menys càrrecs polítics, per destinar l’estalvi en ajudes directes pels sectors més afectats per la pandèmia. Volem una escola de qualitat: pública i concertada. Per nosaltres, la propietat privada és sagrada, ja n’hi ha prou d’okupacions. L’emergència climàtica és la propera pandèmia i volem un país sostenible i amb salut. I, per acabar, apostem per un referèndum pactat, en cap cas optem per la desobediència o la confrontació.

– Una frase per la gent de Figueres i, en definitiva, pels catalans i catalanes que encaren aquest 2021 amb certa incertesa:Que confiïn, que tenim ganes de fer les coses bé. Creiem que un dels punts a favor per la nostra ciutat és que hi hagi figuerencs implicats en el projecte i, sobretot, gent jove i amb empenta per fer-lo créixer. Això ens dona força i, en definitiva, farà que el territori se’n vegi beneficiat. Venim d’un any 2020 molt dur i volem que el 2021, malgrat aquest inici, sigui molt millor i, per això, necessitem gent preparada que sigui capaç de gestionar les institucions i escoltar a tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya. Primer, les persones!

 1,014 visualitzacions totals,  1 vistes d’avui