Albanya-Festa-Major-22-1

Des del vespre de la revetlla de Sant Joan fins a concloure el cap de setmana, Albanyà engega l’estiu amb la seva festa major. Un programa on destaca la presència de la Ludwig Band, els Somboits, entre moltes altres cites que perduren d’edicions anteriors.

“Des d’un bon principi, amb els companys del consistori i tothom qui s’hi involucra, teníem clar que volíem proposar un programa festiu totalment inclusiu, amb espai per a totes les franges d’edat, i la veritat és que crec que ho hem aconseguit”, explica en Jordi Garriga, el regidor de Festes. Que afegeix: “a més, volíem comptar amb artistes pràcticament locals, empordanesos. I és que qui, millor que nosaltres, la gent de la comarca, per començar a valorar-los?”.

Per exemple, un dels grups presents a la Nit Jove, reactivada enguany, serà la Ludwig Band, d’Espolla, que en només un any han publicat un nou disc, anomenat La mateixa sort, i guanyat el Premi Enderrock de la crítica al millor disc de l’any. La seva presència la nit del divendres serà destacada, doncs, juntament amb els Somboits i el Dj Joker. Lluny encara de recuperar la fama que havia tingut aquesta nit jove, el regidor, amb aquesta edició, confia “començar reenganxar a les noves generacions pels propers anys”.

Del programa, Garriga detalla que, “pel bé i la comoditat de la gent i preveient temperatures extremes, aquest juny l’àpat popular passa a ser sopar en comptes de dinar”. També en realça la segona edició del vermut popular del diumenge, “pel que significa, per com fa poble i perquè serveix per no malbaratar aliments i begudes que han sobrat la nit anterior”. I no s’oblida de tota la comissió de festes, “sense ells tot això no seria possible, ja que el dia 18, per exemple, uns dies abans de gaudir de la festa, ens ajuntem una colla per muntar l’escenari, que no és poca cosa, o per pintar el camp pel partit de futbol de festa major. No tot es concentra en els quatre dies de festa, abans i després hi ha un gruix de feina important i per això calen mans i implicació”.

Albanya-Festa-Major-22

 422 visualitzacions totals,  6 vistes d’avui