Alex Hernandez

L’alcalde de Cabanes ens explica els actes de la festa de Sant Isidre, i anuncia la tornada de la Sembra de Pinyons. A més, relata les dificultats per executar el programa que tenien previst aquesta legislatura.

– Podem dir que “aquest any, sí ” a la representació de la tradicional Sembra de pinyons?

Sí, afortunadament i després de dos anys sense la representació, aquest 2022 tornarà a la plaça de Cabanes la Sembra de pinyons.

– Quines novetats o retorns ens esperen a la festa de sant Isidre d’aquest 2022?

Aquest any restem a l’expectativa de quines novetats introduiran des de la comissió de sant Isidre, però fins al mateix dia seran una incògnita. Per la resta d’activitats, el cap de setmana arrenca divendres amb l’obra “un tal Shakespeare” de Cascai Teatre i Marcel Tomàs. Dissabte hi haurà inflables tot el dia al pati de l’escola i incorporem com a novetat l’actuació de la colla castellera de Figueres, a la plaça dels doctors Heras. Aquest acte anirà acompanyat pels habituals “tastets de Sant Isidre”, un recull d’entrants i plats que les veïnes i veïns de Cabanes elaboren per aquest dia i que es poden degustar allà mateix. Al vespre tenim programada una tast de vins i formatges de la mà de la gent de Brevatges de Roses. Diumenge, després de l’ofici amb cobla, hi haurà la representació i seguidament sardanes. Finalment i per tancar la festa major, podrem gaudir del concert i ball de fi de festa a càrrec de l’orquestra Rosaleda.

– Després de la pandèmia, com està l’ànim dels veïns i veïnes de Cabanes davant la festa?

La veritat és que la pandèmia ha generat molta por, perquè qui més, qui menys, coneix algú que ho ha passat malament amb la covid. Això pot fer que algunes persones encara no se sentin còmodes assistint a actes on hi ha concentració de persones i, per tant, repercutir sensiblement en l’assistència. En qualsevol cas, recordem que és un acte a l’aire lliure i que la gent opcionalment pot portar mascareta si se sent més segura.

– I per acabar, una pregunta gairebé obligada en totes les entrevistes a regidors i alcaldes. Queda un any per tornar a votar a les municipals. Repetirà?

La meva voluntat és tornar a fer equip i presentar candidatura per les municipals del 2023. Aquest mandat, amb aquests dos anys de pandèmia, ens han deixat molts projectes pendents i ens agradaria molt poder desenvolupar tot allò al que ens vàrem comprometre el 2019. Han estat uns anys molt estranys, on era quasi impossible ni reunir-se per dur a terme tasques o projectes. A tall d’exemple, acabarem aquest mandat amb el POUM, que era un dels eixos del mandat, només engegat, i caldrà presentar-nos a les municipals per poder-lo treballar i finalitzar.

 570 visualitzacions totals,  4 vistes d’avui