Alex Hernandez

Parlem amb l’alcalde de Cabanes, Àlex Hernández (Junts per Cabanes), que ens apropa a l’actualitat del poble

– Quina valoració fas de les festes nadalenques d’enguany a Cabanes?

A nivell municipal, aquest 2021 les festes nadalenques de Cabanes han estat marcades per les restriccions vigents que han condicionat sobretot la nit de Cap d’Any als locals del poble. La pèrdua més sentida, però, han estat sens dubte les tradicionals quines, que s’han hagut d’anul·lar per segon any consecutiu. Es tracta d’unes quines que organitza, des de fa dècades, la UE Cabanes i que atrauen gent de tota la comarca alhora que doten de recursos econòmics aquesta entitat.

Cal destacar que sí que s’ha pogut organitzar un concert per recaptar fons per la Marató de TV3, activitat que feia molt de temps que no es realitzava. I pel que fa a la resta,  han estat unes festes millors que l’any passat tot i que lluny de la normalitat.  

– Quines fites es marca Cabanes aquest 2022? 

La situació anormal d’aquest mandat ha condicionat molt el ritme de les actuacions. Això és un fet que ens desagrada força però que no podem canviar i caldrà mirar de donar viabilitat a tot el que es pugui del programa electoral en el poc temps que queda. Aquest 2022 es duran a terme l’inici de la redacció del POUM, que es licitarà el proper mes de febrer, i les actuacions a la travessia del poble (carrer dos de maig) i l’ampliació del cementiri, que actualment té poca disponibilitat de nínxols. A més, hem dotat una borsa d’ajuts per fomentar la rehabilitació de façanes del poble. Esperem que això motivi la població a millorar la imatge del nostre poble. Finalment, tot i que arrencarem amb el POUM, caldrà fer algunes actuacions puntuals al planejament que requereixen urgència per poder desenvolupar altres projectes immediats.

Com es prepara l’Àlex, alcalde de Cabanes, per a les eleccions municipals 2023?

Com he comentat, està essent un mandat estrany i quan a l’estiu amb la vacuna pensàvem que tot tornava a la normalitat, ens hem trobat amb una tardor que s’ha anat complicant de nou. Això fa que ni el meu equip ni jo ens plantegem actualment dedicar temps a les properes eleccions, sinó que entenem que cal que tot el nostre treball vagi orientat a  desenvolupar i complir el programa electoral del 2019 de la millor manera possible, com vàrem prometre als nostres veïns i veïnes.

 1,242 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui