Astors

Les aus provenen del Centre de Fauna dels Aiguamolls i han estat alliberades per tècnics de Forestal Catalana

El Consorci Salines Bassegoda proposa a les escoles activitats pedagògiques per preservar i difondre els valors del paisatge i la cultura


Més de 50 alumnes de les escoles de Llers i d’Agullana (Alt Empordà) han participat aquesta setmana en l’alliberament de dos astors (Accipiter gentilis) als seus municipis. Aquestes aus rapinyaires provenen del Centre de Fauna dels Aiguamolls, on s’han recuperat durant unes setmanes de diverses ferides provocades per l’impacte amb vehicles a les carreteres de la comarca.  

Dimecres d’aquesta setmana, els 32 alumnes de tercer i quart de l’Escola de Llers, i avui divendres, els 24 alumnes de 5è i 6è  curs de l’Escola d’Agullana, han assistit a l’alliberament d’una femella i un mascle amb un pes de 1,55 Kg i 0,85 kg respectivament. L’activitat s’ha fet a l’aire lliure, a prop dels centres escolars i al costat de zones de bosc de la Garrotxa d’Empordà i dels Aspres. Així, han pogut conèixer de primera mà l’orde dels rapinyaires i, de forma específica, d’aquesta espècie, que es troba en bon estat de conservació al nostre país. Els alumnes també han pogut conèixer què es fa des dels Centres de Fauna i quins són els perills de les activitats humanes per a la fauna, com són els atropellaments, les electrocucions o els verins.

Aquesta activitat pedagògica s’emmarca dins de les activitats de coneixement de l’entorn i de les espècies que en formen part, l’ha coordinat el Consorci Salines Bassegoda i ha comptat amb la participació dels centres educatius de Llers i Agullana i el Centre de Fauna dels Aiguamolls del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Imatge 1: Llers: Robert Minobis (Berto) del Centre de Fauna dels Aiguamolls de l’Empordà i alumnes de l’escola de Llers

Imatge 2: Agullana: d’esquerra a dreta Joaquim Morillo, President del Consorci Salines Bassegoda i Robert Minobis (Berto) del Centre de Fauna dels Aiguamolls de l’Empordà amb els alumnes de l’escola d’Agullana.

Sobre el Consorci Salines Bassegoda:

El Consorci Salines Bassegoda és una entitat pública de 17 municipis de l’Alt Empordà que treballa per la preservació i la revalorització de l’economia, el paisatge, la cultura i la natura del territori que l’integra, al nord dels grans eixos d’infraestructures de la comarca.

www.salines-bassegoda.org

 1,774 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui