Anna Massot

Anna Massot, regidora del consistori de Castelló d’Empúries, ens repassa tots els temes d’actualitat, com el programa de la Festa del Carme, les coses que podem extreure de la pandèmia i allò que desitja pel futur més proper

– Què destacaries dels actes programats per la Festa del Carme d’enguany?

Destacaria el programa en si, que ja és molt que puguem sumar una nova edició de la nostra i estimada Festa del Carme. Evidentment, amb un format més reduït, però amb propostes interessants, com el tribut a Michael Jackson i el concert de Buhos. Mantenim, per sort, tradicions com la processó, però forçosament perdem, entre altres actes bonics i apreciats, la sardinada. Però penso que, respectant les mesures sanitàries ben conegudes per a tots, el més important és que des dels més menuts fins als més grans tothom tindrà el seu espai i la seva activitat.

– D’entre tots els obstacles sorgits de la pandèmia, n’extrauries algun de positiu o útil per al futur?

Pel que fa a Ensenyament, em quedo amb les respostes ràpides que s’han anat donant en tot moment, sobretot a l’inici, amb una molt bona coordinació amb tots els subjectes implicats. El curs ha passat, dintre de tot, prou bé, amb unes mesures preventives molt correctes, els espais adaptats, així com les entrades i sortides van estar ben pensades, i en tot moment s’ha dotat del material necessari. Per tant, coordinació molt positiva i eficient en tot moment.

En referència a participació ciutadana, he de subratllar la satisfacció personal i com equip sobre els pressupostos participatius, procés en el qual ens trobem totalment immersos ara mateix. La gent s’ha mostrat molt activa i actualment ens trobem en la revisió tècnica de les propostes. Contenta, doncs, que puguem celebrar, una vegada més, el fòrum de priorització ciutadana. La gent del municipi tindrà tres setmanes per votar els tres projectes finalistes, amb opció de visitar l’exposició de tots ells a la sala.

Finalment, dintre d’aquest apartat d’oportunitats, també mencionaria que, en benestar social, les ajudes i les aportacions en el banc d’aliments han estat d’un calibre molt important.

– A banda de superar, és clar, la pandèmia aviat, què més desitges pels propers mesos?

Doncs que la gent torni a valorar la presencialitat. Hem après en competència digital, però els nostres projectes de cohesió i d’intercanvi entre centres educatius i, alhora, intergeneracionals, tant amb gent gran com amb joves, s’han vist massa afectats i els hem trobat a faltar. A més, en formació i oci, els cursos de pintura, per exemple, confio que tornarem a recuperar les interessants propostes amb les quals comptàvem. El contacte amb la gent, els projectes de tu a tu, sens dubte, el meu desig pels mesos que venen.

 556 visualitzacions totals,  13 vistes d’avui