L’Ajuntament de Roses acaba d’aprovar el projecte per a la creació d’un nou espai lúdic multi-aventura, proposta guanyadora en el procés de Pressupostos Participatius per a l’exercici 2020, en resultar la més votada per la ciutadania. El nou parc, que s’ubicarà a la plaça de la Victòria Catalana i disposa d’un pressupost de 300.000 €, tindrà amb una superfície de 4.000 m2 amb tirolina, tobogans i altres elements lúdics pensats per a diferents franges d’edat.

La creació d’un nou parc multi-aventura a Roses va ser el projecte més votat dels 20 finalistes que arribaren a la fase final del procés participatiu, després d’una selecció prèvia entre més de 300 propostes presentades. En el moment actual, el projecte ha estat ja aprovat inicialment i ara es troba en període d’exposició pública, a disposició dels veïns i veïnes que el vulguin conèixer abans de la seva aprovació definitiva. Es pot consultar a la web municipal roses.cat.

El nou espai projectat suposarà la remodelació de la plaça de la Victòria Catalana, creant un gran parc lúdic que inclourà dos espais delimitats: un destinat a jocs per a infants de 3 a 6 anys situat a la part inferior, tocant a la Riera Ginjolers, i una altre de jocs per a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys a la zona adjacent al carrer Bernat Desclot. Les dues zones de joc estaran connectades amb una àmplia rampa.

L’espai destinat a parc de lleure més infantil comptarà amb dos tobogans amb tarima i troncs de pujada, un joc d’habilitat amb troncs i una excavadora per permetre el joc amb el sorral. Per a edats fins als 12 anys, s’instal·larà una gran tirolina de 30 metres de llargada, una balança circular, un joc d’habilitat amb troncs i un tobogan corbat integrat a la natura.

A més, l’actuació inclourà la instal·lació del mobiliari urbà necessari i una font, així com la substitució de l’enllumenat públic per sistemes de baix consum energètic adaptats als nous usos i espais, i la plantació de noves espècies vegetals. Urbanísticament, la nova remodelació vertebrarà també la connexió entre l’escola Els Grecs i la zona esportiva del municipi, amb un agradable passeig, lliure de barreres arquitectòniques, a través del nou parc i del pont que travessa la Riera Ginjolers.

En total, quasi 4.000 m² amb què Roses incorpora una nova zona verda i lúdica per complementar la xarxa de parcs infantils i espais lúdics i esportius de què disposa la població, seguint la voluntat manifestada pels propis rosincs i rosinques. La implementació dels Pressupostos Participatius a Roses durant els darrers anys, té per objectiu assentar entre el veïnatge la cultura de participació ciutadana, on siguin les persones que resideixen a la població les què defineixin com volen que sigui Roses.