Lidia Ferrer

L’esdeveniment, que va començar a celebrar-se l’any 2010, suma enguany la seva onzena edició, i en coneixem els detalls amb la Lídia Ferrer, regidora de Cultura

L’inici d’estiu a Port de la Selva, entre altres coses, no seria el mateix sense el seu TramuntanArt, la mostra d’art contemporani dedicada al vent. Enguany, de nou, prop d’una cinquantena d’artistes de diferents indrets i de disciplines diverses (fotografia, pintura, escultura…) accepten el repte de mostrar el seus dots artístics a la intempèrie i, més concretament, de donar a conèixer els efectes de la Tramuntana en el territori i la manera com afecta les persones i el paisatge.

Lídia Ferrer, des de l’àrea de cultura, posa èmfasi en l’esdeveniment i anticipa que tornarà a ser un èxit. “Nosaltres apostem fort pel TramuntanArt, però personalment vull destacar la gran feina realitzada per la Núria Pallissera, la directora. Ella és qui ha vertebrat la ruta, ha contactat amb tots i cadascun dels artistes, ha proposat el disseny del cartell a l’artista Samuel Salcedo… Una feina d’allò més destacada, tal com es plasmarà aquests propers dies, del 25 de juny al 3 de juliol, des del Passeig del Mil·lenari fins al Moll Gros”.

A més, amb la regidora, descobrim que enguany, si no hi ha res de nou, la novetat és que de 10 a 12 de la nit les obres estaran il·luminades: “En els darrers anys el feedback de molta gent era que no s’aprofitaven prou els vespres on la gent ve a sopar o a passejar a Port. Per tant, la idea és que per aquesta edició la Ruta estigui il·luminada. A més, sembla que aquestes properes setmanes les temperatures es mantindran molt altes, així que l’excusa de la calor no ha d’existir, la gent ha de tenir l’opció de venir al capvespre quan ja fa més fresca”.

Una pinzellada més, doncs, i mai millor dit, per consolidar encara més l’activitat, que arriba amb la temporada d’estiu ja ben iniciada: “La gent de Port, des del maig, ja està tenint molta feina. Nosaltres, per exemple, en el sector de l’hostaleria, portem un ritme molt bo. Tornem a rebre turista estranger i el turista local, la major part d’ells amb segona residència aquí, ja va venint des de Setmana Santa. La temporada, per tant, pinta molt bé: la gent té ganes d’estiu i el temps sembla que acompanyà”.

Portdelaselva-Mostra-Art-22

 448 visualitzacions totals,  6 vistes d’avui