Blanca Rastrojo

Blanca Rastrojo, empresària d’hostaleria, dirigeix el restaurant Llançà Port i la Jijonenca, al Passeig Marítim del port de Llançà. Va ser Presidenta d’Empordà Turisme Associació, entitat mixta públic-privada que treballa per promocionar el turisme de la nostra comarca. També ha estat tresorera de l’Associació d’Empresaris d’Activitats d’Hostaleria de l’Alt Empordà.

La Blanca és una dona empresària que, a més de dirigir la seva empresa, ha dedicat una bona part de la seva vida a col·laborar amb el gremi i a promocionar el turisme i la gastronomia de l’Alt Empordà. Amb ella encetem aquesta sèrie de reportatges de “Dona i empresària”

Què la va motivar a crear la seva empresa?

Ser autònoma, com a concepte, sempre ha estat una motivació, i la creació d’una empresa et permet això i moltes coses més com crear llocs de treball, estar en contacte amb la gent, i poder utilitzar totes les eines al teu abast per millorar i créixer, tant professional com personalment.

Perquè va escollir la hostaleria?

És un tipus d’empresa, de projecte, d’estil de vida, que m’agrada: la creativitat, la relació amb el client, les infinites possibilitats que ofereix la hostaleria, que fa que sigui impossible, si tens ganes, avorrir-se!

Per a vostè, quin paper té la dona en el món de l’hostaleria i la restauració?

El mateix que a qualsevol altre àmbit professional, depèn només de nosaltres, i més avui en dia, no hi han límits.

Amb quines dificultats s’ha hagut d’enfrontar per crear i mantenir la seva empresa?

Suposo que el que l’hi ha passat a tothom, els problemes burocràtics i administratius, els imprevistos, i com tot, els problemes s’acaben arreglant amb constància i paciència…

De què se sent més orgullosa en la seva trajectòria professional?

De poder mantenir llocs de treball, continuar endavant en el negoci que vaig crear ja fa 20 anys, i no només continuar sinó seguir creixent poc a poc.

Si hagués de triar solament una, quina qualitat considera imprescindible, per a treballar a l’hostaleria?

La perseverança, si creus en el que fas, has de ser constant, insistent i treballar sense descans, i al final, els resultats acaben arribant.

Què en pensa de les noves tecnologies i les xarxes socials, les utilitza en l’àmbit professional?

Les xarxes socials i la nova tecnologia ens dona autonomia per poder comunicar el nostre missatge sense intermediació, anar directament al nostre públic, i això és positiu, però com tot, requereix constància i temps, que a vegades no tenim!

S’ha sentit discriminada pel fet de ser dona?

No directament, pel fet de ser dona, el que si que he hagut de pedalar el doble, i ser molt sèriosa professionalment per pujar esglaons, però he tingut la sort de no sentir la discriminació directament, tot i que sóc conscient que encara ens queda molt per assolir la completa igualtat.

Com afecta o ha afectat la conciliació familiar a la seva vida laboral?

En aquesta vida has d’enfocar, tenir clar el que vols, i si et vols dedicar a una professió com aquesta, has de tenir clar el que comporta.

A la velocitat que passen les coses avui en dia, creu que veurem canvis substancials en el paper de la dona en la societat?

Ja els estem veient des de fa uns anys, queda molt camí, però aixó ara és un tren sense frens, ja no hi ha marxa enrere.

Finalment, davant tota Ia problemàtica derivada pel Covid-19, Com visualitza els plans de futur?

Sempre he estat optimista, venim d’un any duríssim, això només pot millorar! Ens cal estar més concentrats que mai, enfocar el futur amb ganes i ser àgils per fer els moviments que calguin, ràpid.

En sortirem segur!.

 1,068 visualitzacions totals,  1 vistes d’avui