19a Mostra de Muntanya i Aventura

Activitats Esportives
Data: 23 Gener 2020 00:00

Ciutat: Figueres

19a Mostra de Muntanya i Aventura
Del 23 de gener a l'1 de febrer 2020

CONVIDATS:

Jan Margarit – Corredor
Divendres 24 de gener – 21h Sala La Cate

És un jove esportista de Matadepera. Des de petit ha sortit a explorar i a jugar a les muntanyes properes amb el seu germà i altres veïns, i a mesura que s’ha fet gran ha vist que aquesta era la seva gran passió, l’esport i la natura. Ja que a la seva zona és molt popular l’hoquei sobre herba, va començar de petit amb aquest esport, juntament amb el tennis, el MTB i altres esports que van marcar els seus anys d’infantesa. Cap a tercer de l’ESO va decidir deixar l’esport d’equip per a dedicar-se a aquell que el motivava, que li donava forces i en el qual somiava. Així va ser com un jove d’aleshores 14 anys, va començar de veritat a entrar al món de la muntanya i especialment al de les curses per muntanya.

Sergi Mingote – Alpinista
Divendres 31 de gener – 21h Sala La Cate

A banda de pujar molts cims, en Sergi ha destacat en proves de resistència en0 bicicleta de muntanya, Ironmans, Ultramans, i la travessa nedant a l’estret de Gibraltar. Durant el juliol de 2018 i el juliol de 2019 va finalitzar el seu repte de pujar sis muntanyes de més de vuit mil metres, un record fins aleshores. I actualment està a la meitat del repte batejat com 14×1000 Catalonia Project, vol pujar els catorze vuit mils en menys de mil dies sense oxigen artificial.

Simón Elias – Alpinista
Dissabte 1 de febrer – 19h Sala La Cate

Guia de muntanya a Chamonix, és escriptor de llibres i d’articles sobre viatges, paisatges i personatges de la muntanya. També va dirigir el equips d’alpinisme de la FEDME. L’any 1995 va aconseguir el Piolet d’Or per l’obertura d’una nova ruta a la cara est del Meru, i en anys posteriors ha realitzat escalades de compromís a les principals muntanyes del món.

PROJECCIONS

Sessió DIÒPTRIA
Dijous 23 de gener
MALEÏDA
20:30h - Catcinemes


L’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto, pel·lícula documental que recrea amb absoluta fidelitat l’itinerari que va seguir Jacint Verdaguer en el seu ascens a la Maleïda (Aneto) l’any 1882, partint de la Seu d’Urgell a peu. A través dels versos del poeta l’espectador descobreix un Verdaguer desconegut, l’aventurer, explorador i muntanyenc, pioner a casa nostra.

El documental reprodueix les condicions, la vestimenta, els equips de muntanya de l’època i l’ambient de finals del s.XIX en els pobles per on va passar de l’Alt Urgell, Pallars i Aran.

Dissabte 25 de gener
A LINE ACROSS THE SKY
18h - Sala La Cate


Alex Honnold i Tommy Caldwell aconsegueixen la primera travessa del Fitz-Roy a la Patagònia. Un trajecte de dificultat amb set cims escarpats i més de 4000 metres d’escalada vertical. Una aventura inspiradora que els va portar a guanyar el Piolet d’Or.

Dissabte 25 de gener
DODO’S DELIGHT
18h Sala La Cate


Sean Villanueva, Nico Favresse, Olivier Favresse i Ben Ditto s’embarquen a la seva major expedició viatjant per les parets de Groenlandia i la illa de Baffin amb el valer Dodo Delight. Entre mars agitats, roques que cauen i temperatures negatives, aquesta banda esbojarrada d’aventurers obrirà noves rutes en el que serà un dels millors moments de les seves vides.

Dissabte 25 de gener
SPIRIT OF JAGUAR
18h Sala La Cate


Quatre amics viatgen amb canoes a través de la jungla amazònica per assolir la Sierra Maigualida, una zona mai abans visitada per europeus. Allà hi trobaran la tribu dels Hodi. Durant molts dies conviuen amb ells en el seu poblat, i comprovaran el seu respecte per la natura i la recerca de l’equilibri, en contraposició a les urgències infinites del nostre mode de vida occidental.

PRESENTACIONS

Presentació del llibre HISTÒRIES DE L’ALTA GARROTXA, amb el seu autor Josep Vilar.
Dijous 30 de gener- 19h a la Llibreria Edison

En aquest llibre parlem d’històries de la guerra, del contraban, de la feina de pagès, dels pastors, de la gent que hi anava d’excursió, dels capellans, de les desgràcies i els assassinats. Històries de vida dura i sacrificada, de supervivència amb pocs recursos. Una manera de guanyar-se la vida que va rebre una forta sotragada quan va aparèixer el gas butà i el món que girava entorn del carbó vegetal es va esfondrar.

Aquest treball de Josep Vilar ha estat possible gràcies als informants, molts d’ells desapareguts, que van obrir-li les portes de casa seva i del seu cor, per explicar-li retalls, a vegades íntims, de la seva vida que, en definitiva, és la vida de tota la col·lectivitat.

Presentació del mapa “Ruta dels 4 refugis de la Tramuntana”, editat per l’Editorial Piolet.
Divendres 24 de gener - 19h Sala LaCate

Amb motiu dels 50 anys del Centre Excursionista Empordanès, ens vam proposar fer una ruta oberta a tothom. Una ruta que passa pels quatre refugis de l’entitat. Una travessa per poder gaudir de la cultura i la història del nostre Empordà.

 

 

Totes les dates


  • Des de 23 Gener 2020 00:00 a 01 Febrer 2020 00:00
    Dijous, Divendres & Dissabte

Proporcionat per iCagenda