Dones Ballen Dones (Azucena Momo)

Espectacles
Data: 10 Octubre 2020 18:00

Ciutat: Figueres

FIGUERES ES MOU
Dones Ballen Dones (Azucena Momo)
10 d'Octubre | 18·18:30·19h | Museu Empordà

Totes artistes, obrint-se camí en un món que a vegades les ha relegat a l’anècdota, a allò que dins l’status quo de cada època ha estat considerat poc important. La peça de dansa investiga la condició perifèrica o anecdòtica d’aquestes artistes i com l’espai íntim i familiar ha propiciat llibertat per a la creació artística.

Punt de partida El Museu de l’Empordà, una de les característiques principals en la concepció de la peça és l’espai. dones ballen dones vol destacar i subratllar que no es tracta d’un espai escènic, sinó un espai expositiu (que amb la intrusió de la dansa es convertirà també en un espai performatiu). Així, prenent el museu com a punt de partida, es vol establir un paral·lelisme en la mirada del subjecte/espectador vers la figura de la dona com a l’objecte de representació en la història de l’art. En aquest cas proposem canviar la mirada dels assistents, o si més no, dislocar-la. Dues intèrprets, dos cossos, quatre ulls que els tornen la mirada, com les peces de les 31 autores exposades. Un canvi de perspectiva en el qual l’espectador passa a formar part de l’espai com a objecte, el qual també pot ser mirat 1. 1 John Berger, Maneres de veure, Edicions de 1984, 2011.

Creació, direcció i interpretació: Azucena Momo / Interpretació i coreografia: Idu Massa / Música: per confirmar / Mirada externa: Roger Fernández i Georgina Avilés.

 

Adreça
Museu Empordà
Figueres

 

Totes les dates


  • 10 Octubre 2020 18:00

Proporcionat per iCagenda