Art i exili. Artistes de l'exili català de 1939

Categoria
Exposicions i Museus
Data
2020-02-13
Lloc
MUME - La Jonquera

EXPOSICIÓ
Art i exili. Artistes de l'exili català de 1939.
Llegat Fàbrega i Fons Narro
Del 8 de febrer al 14 de juny de 2020

Mostra basada en el fons Abelard Fàbregas del Museu de l'Empordà i en el fons Josep Narro del MUME.

Dins el context de la recuperació del patrimoni artístic de l'exili republicà, aquesta exposició posa de relleu dues col·leccions pertanyents al Museu de l'Empordà i al MUME.

El fons Fàbrega del Museu de l'Empordà recull obres de diversos autors, com ara Josep Bartolí, Francesc Domingo, Roser Bru, Josep Narro, Francesc Moreno Capdevila, Pompeu Audivert, Francesc Camps Ribera, Avel·lí Artís Gener, Marcel·lí Porta, Pere Calders, Enric Climent o Carme Cortès.

D'altra banda, el Fons de Josep Narro recull l'obra d'aquest il·lustrador feta als camps de concentració francesos entre 1939 i 1941.

Tots aquests artistes van coincidir a Mèxic, on van ser acollits gràcies a les actives polítiques d'asil dels governs mexicans d'entre 1937 i 1945 i hi van viure els seus respectius exilis després de la Guerra d'Espanya.

Aquesta exposició conjunta entre el MUME i el Museu de l'Empordà inclourà una síntesi seleccionada dels dos fons, que estaran repartits entre Figueres i La Jonquera.

 
 

Totes les dates

  • Des de 2020-02-08 a 2020-06-14
    Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte & Diumenge

Proporcionat per iCagenda

Lectors i Amics de CRAE

Notícies i Actualitat

El Consell Comarcal redactarà nou projectes en el marc del Programa d’Assistència Tècnica

El Consell Comarcal redactarà nou projectes en el marc del Programa d’Assistència Tècnica

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha aprovat, en el ple d’aquest mes de febrer, la relació dels nou projectes inclosos dins del Programa d’Assistència Tècnica als municipis per a l’any 2020. Acollir-se a aquesta iniciativa suposa per als nou ajuntaments seleccionats la redacció dels corresponents projectes, que han estat presentats i aprovats a càrrec dels serves tècnics del Consell.