Exposició: 'El país dels cuiners. De Ca la Teta a elBulli'

Categoria
Exposicions i Museus
Data
2019-04-27 - 2019-09-15
Lloc
Museu de l'Empordà - Figueres

EXPOSICIÓ
El país dels cuiners. De Ca la Teta a elBulli
Fins al 15 de setembre al Museu de l'Empordà

L'exposició del Museu de l’Empordà, “El país dels cuiners. De Ca la Teta a elBulli”, pren la gastronomia empordanesa com a fil conductor per explicar la transformació del nostre territori en un procés que abasta cuina, art, cultura, societat i pensament.

El projecte “El país dels cuiners. De Ca la Teta a elBulli” es desenvolupa en tres eixos: una exposició, una publicació i una jornada.

L’exposició té com a centre d’interès el període entre l’inici de les comunicacions modernes, amb tren i automòbil, que van connectar l’Empordà amb Europa, fins al tancament d’elBulli, que marca el punt final d’aquest recorregut històric. L’objectiu és documentar, revalorar i difondre les iniciatives, elements patrimonials i establiments de restauració que van ser pioners en el desenvolupament modern de l’Empordà i al voltant dels quals s’ha construït el relat de la gastronomia empordanesa. La cuina de l’Hotel Duran & Restaurant, l’Hotel Empordà o elBulli són llocs de trobada cabdals de personatges il·lustres com Salvador Dalí, Josep Pla, Carles Fages de Climent, Richard Hamilton, Miquel Barceló i molts altres. 

La publicació està formada per onze textos on periodistes, filòsofs, historiadores… exposen com els restaurants i les fondes de la comarca, els intel·lectuals i artistes que es van relacionar en aquests espais, i els productes de la nostra terra com l’aigua de Vilajuïga, van convertir l’Empordà en un territori avançat, pioner dins l’estat espanyol i punt d’entrada de la modernitat a la cuina. El llibre és un element important per ampliar els continguts exposats a la mostra. 

El 21 de juny a l’Auditori Caputxins, se celebrarà “Repensar el menjar. De la cuina de mercat a la cinquena gamma”, una jornada professional que consta de set xerrades on participen professionals del món de la gastronomia (Ferran Adrià, David Casacuberta, Salvador Garcia-Arbós, Vicent Marquès, Carme Ruscalleda, Núria Serrat, Carme Gasull, Clara Antúnez, Jordi Subirós, Mateu Casañas i Paula Molés). 

 
 

Totes les dates

  • Des de 2019-04-27 a 2019-09-15

Proporcionat per iCagenda