Destacat

Jaume Subirós rep el Premi Empordà 2019

Jaume Subirós rep el Premi Empordà 2019

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha atorgat el Premi Empordà 2019 al cuiner Jaume Subirós. La comissió va prendre aquest acord valorant la seva trajectòria al capdavant de l’Hotel Empordà, la defensa que fa en tots els seus plats dels productes de proximitat i la projecció internacional que fa de la comarca.

Exposició: 'El país dels cuiners. De Ca la Teta a elBulli'

Categoria
Exposicions i Museus
Data
2019-04-27 - 2019-09-15
Lloc
Museu de l'Empordà - Figueres

EXPOSICIÓ
El país dels cuiners. De Ca la Teta a elBulli
Fins al 15 de setembre al Museu de l'Empordà

L'exposició del Museu de l’Empordà, “El país dels cuiners. De Ca la Teta a elBulli”, pren la gastronomia empordanesa com a fil conductor per explicar la transformació del nostre territori en un procés que abasta cuina, art, cultura, societat i pensament.

El projecte “El país dels cuiners. De Ca la Teta a elBulli” es desenvolupa en tres eixos: una exposició, una publicació i una jornada.

L’exposició té com a centre d’interès el període entre l’inici de les comunicacions modernes, amb tren i automòbil, que van connectar l’Empordà amb Europa, fins al tancament d’elBulli, que marca el punt final d’aquest recorregut històric. L’objectiu és documentar, revalorar i difondre les iniciatives, elements patrimonials i establiments de restauració que van ser pioners en el desenvolupament modern de l’Empordà i al voltant dels quals s’ha construït el relat de la gastronomia empordanesa. La cuina de l’Hotel Duran & Restaurant, l’Hotel Empordà o elBulli són llocs de trobada cabdals de personatges il·lustres com Salvador Dalí, Josep Pla, Carles Fages de Climent, Richard Hamilton, Miquel Barceló i molts altres. 

La publicació està formada per onze textos on periodistes, filòsofs, historiadores… exposen com els restaurants i les fondes de la comarca, els intel·lectuals i artistes que es van relacionar en aquests espais, i els productes de la nostra terra com l’aigua de Vilajuïga, van convertir l’Empordà en un territori avançat, pioner dins l’estat espanyol i punt d’entrada de la modernitat a la cuina. El llibre és un element important per ampliar els continguts exposats a la mostra. 

El 21 de juny a l’Auditori Caputxins, se celebrarà “Repensar el menjar. De la cuina de mercat a la cinquena gamma”, una jornada professional que consta de set xerrades on participen professionals del món de la gastronomia (Ferran Adrià, David Casacuberta, Salvador Garcia-Arbós, Vicent Marquès, Carme Ruscalleda, Núria Serrat, Carme Gasull, Clara Antúnez, Jordi Subirós, Mateu Casañas i Paula Molés). 

 
 

Totes les dates

  • Des de 2019-04-27 a 2019-09-15

Proporcionat per iCagenda