Dominic Montiel

L'alcaldessa de Rabós, Dominique Montiel, ens explica com serà la Festa Major del poble del proper 6 de gener.

De quina manera, els nens i nenes de Rabós, poden fer arribar les cartes a Ses Majestats?
El Patge Reial arribarà a Rabós el dia 30 per recollir totes les cartes que els nens i enes encara no hagin fet arribar a Ses Majestats. A Rabós hem preparat una cantada de Nadales i xocolata desfeta per gaudir tots plegats.

A Rabós és l'únic poble que Ses Majestats hi van una estona al matí
Sí, això és perquè el dia 6 de gener és la Festa Major de Rabós. Ses Majestats vénen a celebrar-ho també. Normalment arriben al voltant de les 10:30, després d'una intensa nit de recórrer totes les cases. Nosaltres els esperem a l'entrada de Rabós, on hi ha la Cooperativa, i els acompanyarem a l'església per a fer l'adoració al nen Jesús, i fem la Missa.

I els nens poden parlar amb Ses Majestats?
I tant. Tot i que estan cansats, Ses Majestats volen rebre tots els nens i nenes. Després de missa anem al Centre Cívic, on els infants pugen a l'escenari a recollir el seu petit regal, i així poden parlar un moment amb Ses Majestats. A més del regal, sempre els hi donen una bossa de caramels, i per acabar el matí fem un aperitiu popular.

I a la tarda seguiu celebrant la Festa Major?
Sí. A la tarda tindrem Sardanes amb la Cobla d'Osona. A més, a les 17h hi ha concurs de pastissos, i també entregarem un premi als balcons més ben engalanats.