40a Festa Major al barri figuerenc Horta d’en Capallera

Al carrer Puigrom de Figueres, l’associació veïnal presenta any rere any una festa participativa, totalment oberta a la ciutat i a la comarca.

Una de les festes de barri més antigues de la ciutat és, sens dubte, la d’Horta d’en Capallera. “No només és un honor arribar a la quarantena edició i ser història a la ciutat, sinó també rebre opinions de la gent que afirma, any rere any, que oferim un dissabte d’allò més acollidor, entretingut, festiu i, sobretot, participatiu. Això és gràcies a la bona voluntat de la gent, la de fer barri, especialment en els darrers anys, amb una proposta que ha generat bona resposta. Confiem que, enguany, repetirem una altra diada memorable”, afirma satisfet Francisco Paneque, president de l’associació veïnal en qüestió.

Com no pot ser d’una altra forma, serà el primer dissabte de juliol. “Anem innovant el programa i la fórmula, evidentment sempre dintre de les nostres possibilitats, però la tradició de mantenir la data no falla”, recorda Paneque. El barri es vesteix de festa major, ja des del migdia i fins ben entrada la nit. Repetirà, per segona vegada, el concurs de truites, a causa de la bona resposta de fa un any. “Confiem tenir entre nosaltres, de nou, el prestigiós xef Jaume Subirós o algú de la seva talla”, expressa el president.

A la tarda, els més engrescats són els més joves, amb un generós berenar que se’ls prepara, mentre gaudeixen de jocs tradicionals; en les últimes edicions, s’hi han aplegat entre 50 i 70 nens. Més tard, a quarts de nou, un dels plats forts dels últims anys: la intensa cercavila. Enguany, amb fins a quatre components musicals diversos, des de grallers i fins a l’esbart dansaire, passant també per música llatina i folklòrica. Ja a la nit, i després de l’entrega de premis al millor mestre truiter, ball amb el grup La Band Gogh, format per exmembres de la prestigiosa Montecarlo.

Figueres Horta Capallera