Lídia Albert

Lídia Albert, presidenta del grup IRIS, encapçala l’organització de la segona edició de la Cursa de la Dona Vila de Figueres, la qual tindrà lloc el diumenge 12 de novembre.

Abans del càncer, com era el teu dia a dia?
Era com el de la majoria de persones que treballen, tenen família i nens: portava el dia a dia de la millor manera possible, arribava estressada al vespre i pensava que encara quedava una llarga llista de coses per acabar. Era tot plegat bastant monòton, amb la sensació que els mesos s’ajuntaven sense fer quasi res d’interessant.

Què canvia en la teva vida quan apareix el càncer?
Vull pensar i creure’m que tot. La meva família em va fer molt de costat durant el procés i, un cop superat, vaig canviar totalment la meva estructura de vida. Sempre he opinat que és difícil conviure anys en un ambient de feina complicat i no saber-lo gestionar bé; acabes emmalaltint. El càncer va regalar-me la possibilitat de canviar la feina pel que faig ara: dedicar-me, sobretot, a la família i al Grup Iris. Així, ajudant m’ajuden a mi. He après que la vida és molt més maca del que pensem: tot i tenir obstacles que ens la compliquen, intento veure i gestionar les coses de la millor manera, per tal de valorar tot allò que visc del dia a dia.

Com entra Grup Iris a la teva vida?
Després d’alguna trobada d’afectades, vam decidir crear una associació per iniciar un ajut específic cap a totes les sòcies, tot fomentant els bons hàbits a la població, per tal de minimitzar el risc de patir el càncer.

Com és, doncs, ara el teu dia a dia?
Grup Iris creix molt. Per tant, per una bona gestió i per intentar donar bona qualitat cal dedicar-hi una porció de temps important. Així mateix, ara, amb la 2a Cursa de la Dona Vila de Figueres, com a associació tenim un nou repte per superar. Intento, doncs, compaginar bé tot aquest temps amb la qualitat familiar i amb gaudir, com he dit abans, del dia a dia.