El Trull d'en Francesc

Fa gairebé 30 anys, el1990, el matrimoni format per Francesc Xambó i Josi Salguero varen inaugurar al bonic poble de Boadella d’Empordà el restaurant que varen batejar amb el nom d’“El Trull d'en Francesc”, situat en un antic trull d’oli del segle XVII, que varen restaurar conservant molts dels elements antic, com les parets de pedra i una premsa d’oli del 1870.

Hotel Restaurant Emporium

La història de l’Hotel Restaurant Emporium s’inicia amb els besavis Salvador i Cinta que varen obrir un petit bar amb el nom de La Bàscula al peu de la carretera de Figueres a Roses.

La Vinyeta: 'Cada ampolla és com un fill que neix de les nostres vinyes'

La Vinyeta va néixer l’any 2002, amb la parella formada per en Josep i la Marta al seu capdavant. Enguany, l’Associació Catalana de Sommeliers, entitat formada per 600 especialistes, ha escollit La Vinyeta com a Millor Celler 2018. En parlem amb en Josep.

Vins nous sorgits de vinyes velles, amb intensa ànima empordanesa

En Martí Vallès, nét de viticultor, és el propietari del Celler d’en Guilla, juntament amb l’Assumpta, la seva dona, amant del vi i principal impulsora del projecte. Segons ell, la serietat i la passió són els dos ingredients essencials per créixer.

El celler Marià Pagés, va iniciar la seva activitat vinícola a Capmany a mitjans del segle XIX

Els inicis de l’activitat vinícola del Celler Marià Pagès, de Capmany els hem d’anar a cercar a mitjans del segle XIX, concretament a l’any 1870, any en què l’avi Mariano va iniciar l’activitat vinícola.

La família Arché Pagès des del 1894 que treballa i estima la vinya a Capmany

La família Arché Pagès fa més d'un segle que treballa i estima la vinya, ja que des de 1894, cinc generacions de la família han sigut viticultors i han treballat la vinya a Capmany, al cor de l'Alt Empordà. Des de l’any 2004 elaboren els seus propis vins, uns vins dotats d’una singular personalitat, ja que fer vi a Capmany, país de ceps i cellers, on s'estén la seva propietat, amb 14 hectàrees de vinya, és tot un repte que es fa realitat amb un control absolut de tot el procés d’elaboració, de la poda fins a la verema, del celler a l'embotellament.

Xavier Albertí, president de la D.O. Empordà

Xavier Albertí és propietari del celler Vinyes dels Aspres, de Cantallops, i des del juny del 2015 president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà. Els proper dies tindrà lloc la 34ª edició de la Mostra del vi de l’Empordà que organitza l’Ajuntament de Figueres amb la col·laboració de la D.O. Empordà i dels cellers participants. Amb aquest motiu ens adrecem a Xavier Albertí per copsar el moment actual de la vinya i els vins empordanesos.

El celler Vinyes dels Aspres,de Cantallops, ofereix visites guiades i tasts dels seus vins a la casa pairal on va viure Eduard Toldrà

El celler Vinyes dels Aspres està situat al municipi de Cantallops, concretament a Can Batlle, casa pairal ja esmentada al segle XVII, on des de sempre s’hi havia fet vi i oli, i fins i tot taps de suro, aprofitant les matèries primeres dels seus entorns; vinya, olivera i alzines.

Celler Martí Fabra: diverses generacions oferint vi de qualitat

El celler, situat a la històrica Masia Carreras de Sant Climent Sescebes, compta amb unes 30 hectàrees de vinyes, en la tan preuada serralada de les Alberes.

Antoni Falcón: 'Tothom qui ens visita i ens coneix ens fa confiança ràpidament'

Parlem amb l’Antoni Falcón, del celler Vins de Taller, ubicat a Siurana, on fa gairebé dues dècades que treballen per oferir, sobretot, vins de gamma alta, amb certificació ecològica i amb les tècniques emprades per aconseguir els anomenats vins de garatge.

Josep Ma Martorell Pastoret: 'Els vins empordanesos estan assolint unes fites molt importants amb molts premis i guardons en reconeixement a la seva qualitat'

L’empresari Josep Ma Martorell, nascut a Vilabertran el 1948, va iniciar la seva vida professional d’electricista el 1962. L'any 1972 va emigrar a Alemanya per desenvolupar la seva professió i al tornar va fundar la empresa JOMAR (Quasi de tot). El 1979 amb la seva esposa Ulrike Müller va obrir al centre comercial Maurici Centre un petit negoci de bricolatge i electrodomèstics, el qual ha anat creixent i actualment és gestionat per la segona generació, fills i gendre.

Família Lladó: 'Ara, son els propis clients els qui ens demanen pels bons vins de la comarca'

A l’Empordà, a Pont de Molins, envoltat de camps de blat i d’oliveres, vora la Muga trobem un establiment molt acollidor, l’Hotel Restaurant El Molí, que varen crear ja fa més de 35 anys la família Lladó, amb en Pere i l’Angelina als inicis i actualment amb la segona generació, amb els seus fills Marc, Jordi i Eva al peu del canó per tal que els clients gaudeixin de la qualitat i professionalitat tant a la cuina com en el servei.