Sabater Auto: Més de mig segle d’història

Després de créixer al centre de Figueres, van apostar, l’any 2000, per una zona encara per descobrir: l’ara concorregut polígon del Recinte Firal.

Sabater Auto representa confiança i proximitat en les seves feines de xapa, pintura, mecànica i electricitat des de l’any 1965 a la capital altempordanesa. Una empresa, doncs, amb molta història. Ens ho explica en Carlos Sabater, amb més de 50 anys de vivències al taller.

“Amb només 12 anys, quan el meu pare va tornar al seu poble natal, Figueres, jo, ple de curiositat, vaig tenir l’oportunitat d’experimentar aquest món i de començar a aprendre al seu costat”. Això va ser al carrer Sant Pau, el 1965, any en què es va fundar el Taller Planxisteria i Pintura Carlos Sabater. De seguida van haver d’ampliar les seves instal·lacions al carrer Nord, fins que l’any 1988 es van moure al cèntric carrer Tapis.

“Amb el canvi d’ubicació, la direcció de l’empresa va passar al meu nom. Hi vam ser fins a l’any 2000, però no teníem on guardar els cotxes i ocupàvem bona part del ja mencionat carrer Tapis. Ens va costar fer el pas cap al Recinte Firal, per la incertesa del moment, però el resultat ha estat molt positiu: els 1600 m2, amb pàrquing privat, representen comoditat i ens han permès dur a terme els canvis que exigeix el mercat”.

Ubicats al Recinte Firal, exactament al carrer Alemanya número 15, són uns dels principals impulsors de l’actual concorregut polígon. “Quan vam comprar el terreny, només hi havia Ceres Roura, la resta eren descampats. A partir de llavors, van començar a venir els negocis que ara tothom coneix: concessionaris, bar, empreses distribuïdores...”. Un pas, per tant, no només important per a ells sinó per a l’activitat econòmica de la ciutat.

Jubilat, just ara fa un any, en Carlos contempla, tranquil·lament, com els seus dos fills, en Carlos i en Ferran, segueixen fent rutllar el negoci totalment integrats. Convertit en societat l’any 2015, Sabater Auto SL segueix creixent com a establiment integral de l’automòbil. Precisament va ser l’any 2015 quan van rebre un reconeixement per part de la Cambra de Comerç de la Diputació, en honor als seus 50 anys d’història. Un guardó que ara llueix a la vitrina del despatx del carrer Alemanya.

En definitiva, Sabater Auto és proximitat, saber fer, comoditat i garantia: el seu equip, format per tècnics qualificats, tramita les reparacions amb les asseguradores, ofereix cotxes de substitució i compleix la condició sine qua non d’utilitzar pintura i materials de primera qualitat.