Manel Vehí, Bar Boia i Cadaqués: el millor còctel possible

Des de l’estiu de l’any 2011, en Manel Vehí comanda el Bar Boia. Encarna la quarta generació d’aquest negoci familiar, fundat pel seu besavi l’any 1946, inicialment com el mític bar de la platja del passeig de Cadaqués.

Una carta de presentació quasi innecessària

Manel Vehí, tot i la seva joventut, ha aconseguit que la nissaga fundadora del Bar Boia segueixi seduint clients amb els seus còctels únics i coneguts mundialment. Vehí, amb una experiència d’allò més contrastada, havent-se format al costat dels millors mestres de l’hostaleria contemporània, va ser distingit, l’any 2015, com a millor especialista de còctels de l’estat espanyol i, tal com indica el seu currículum, ha treballat en prestigiosos locals d’arreu del món, com per exemple de París, Costa Rica, Bangkok, Santa Fe (Mèxic), Vitoria (Brasil)… En l’àmbit nacional, ha treballat a diferents llocs de per tot el territori, on destaca la seva tasca al 41 grados de Barcelona, al costat d’Albert Adrià. Imprescindible seguir-lo a xarxes, per connectar amb el seu dia a dia (@manel.vehi).

- Quina frase podries utilitzar per a definir-te a tu i a la teva feina?
És una pregunta que em fan sovint i sempre m’agrada respondre-la amb el famós “shake-shake”. Tot i que la resposta té la seva gràcia, és la pura realitat: per tal que un còctel surti bé, entre altres coses, cal sacsejar correctament, tot fent un bon “shake”!

- Quina anècdota ens destaques del Boia?
Es fa complicat destacar-ne únicament una, si bé em puc quedar amb la més recent. L’altre dia van actuar a Cadaqués els The Beatbox Collective, els quals van ser campions mundials l’any 2015 d’aquesta especialitat musical. Després del concert van venir al Boia i van improvisar una actuació al darrere de la barra del local! Va ser impressionant. A banda d’això, em quedo amb la gran quantitat de rostres famosos que he vist al llarg dels anys al nostre local. A vegades, algun famós ve consecutivament i fins al tercer o quart dia no el reconec, per feina o perquè necessito que algú m’avisi de qui és!

- Quin és el context actual de Cadaqués, fixant-te amb el públic que rep el Boia?
En primer lloc, cal recordar que passem d’unes 3.000 persones a unes aproximadament 25.000 a l’estiu. I moltes d’aquestes persones passen pel Boia, ja que, per sort, fa temps que som un punt de referència a Cadaqués. D’aquesta forma, els estius solen ser molt similars: molt intensos, tot i que els seus mesos presenten certes diferències. Durant els mesos de juny i sobretot juliol, comptem amb un turisme intens però força sostenible, de “classe més aviat alta”, amb gent de França, Alemanya, Holanda... L’agost ja és més caòtic, sobretot amb públic més nacional. Tot plegat es relaxa més al setembre, que tot i haver-hi gent, especialment parelles i de territori nacional, vénen a gaudir realment de la paraula “vacances”, sense presses i agraint-te molt la teva feina.

- Als que encara no us coneixen (que segurament són pocs), què els diries?
Doncs que no dubtin en visitar-nos, atès que oferim un estil de cocteleria completament diferent de l’habitual. Comptem amb més de 40 còctels d’autor: personalment em defineixo com un cocteler d’estil propi, ja que em baso amb experiències viscudes a altres països. Per exemple, en l’última i renovada carta, hi representem un mapa del món; els còctels que oferim estan inspirats en els 12 països que vaig recórrer l’anterior hivern, amb productes que van lligats a cadascun dels indrets.

Boia Nit