Sheryl Francis, fundadora de Love Cambodia

La botiga de segona mà d'aquesta ONG que ajuda a noies explotades en el país asiàtic també s'ha convertit en un centre de referència a l'hora de donar un cop de mà a persones necessitades de la població empordanesa.

Love Cambodia (welovecambodia.cat) va néixer gairebé per casualitat, com sorgeixen moltes idees i petits projectes que aconsegueixen millorar el món. Una amiga de Sheryl Francis, la fundadora d'aquesta associació benèfica, va anar a treballar com professora a aquest país asiàtic el 2009, i des de allà li va explicar les grans necessitats d'ajuda que hi havia. Va ser així com es va establir una llavor de solidaritat que va acabar germinant a Llançà. "Quan la meva amiga va ser allí, va veure la gran necessitat que hi havia al país i, per a ajudar a una nena, va portar amb si un munt de coses que vam posar a la venda en un mercat ambulant que muntem en la plaça major de Llançà", recorda.

Des de llavors han passat ja més d'una dècada, i aquella parada de mercat ambulant s'ha transformat en una botiga d'objectes de segona mà en la qual es pot trobar pràcticament de tot. El mateix ha ocorregut amb els objectius d'aquesta organització benèfica, que d'aconseguir recursos per a sufragar les necessitats educatives i de supervivència d'una petita anomenada Rotha, ha passat a donar suport a desenes de noies que són objecte d'abusos i explotació.

“En tot aquest temps, no sé a quantes noies hem ajudat. Moltes, sens dubte, però en aquest tema hem de tenir discreció. No podem donar noms, perquè els missioners d'Elim Missions, que són els que gestionen a Cambodja els diferents centres en els quals estan les noies, s'enfronten a organitzacions perilloses de tràfic de persones, i no volem que corrin més riscos. És un assumpte delicat”, explica Sheryl.

La botiga de segona mà de Love Cambodia, en la qual es pot trobar roba, llibres, joguines, mobles, eines i moltes oportunitats, es va inaugurar a la fi del 2012. En ella treballen voluntaris, amb Sheryl Francis al capdavant, i tots els articles procedeixen de donacions desinteressades. La botiga, situada al carrer de la Farella, número 25, molt prop del port de Llançà, s'ha convertit també en un centre de referència en la població a l'hora de tirar una mà a persones que el necessiten.

“La botiga va néixer d'un somni, que era ajudar a les nenes de Cambodja, però s'ha convertit en un símbol de l'amor que sento pel poble de Llançà. No sols és els diners que aconseguim gràcies a la botiga, és també la possibilitat d'ajudar i tractar amb la gent d'aquí. Venen perquè confien o perquè volen col·laborar, perquè saben que els diners va a persones necessitades”, afirma la fundadora.

Sheryl és una persona de fortes conviccions cristianes, i amb la seva perseverança ha aconseguit sembrar una llavor de solidaritat que ha calat profund a Llançà. A més a més de la botiga de segona mà, la fundadora de Love Cambodia ha impulsat una associació cristiana anomenada 3:16, situada en el carrer La Bateria, 16, de Llançà, en la que se celebren reunions per parlar de l'amor fratern i l'ajuda als altres.

"Tant la botiga com aquesta associació estan obertes a tothom. La gent necessitada del poble ens coneixen com un punt de trobada al qual poden acudir. Tenim bona fama i volem formar part de l'ajuda social de la població. Ensenyar i ajudar a fer el bé de manera altruista", afirma.