Betes i Fils: l’esperit de mantenir viu el petit comerç de barri

Arranjaments de roba, confecció de productes i complements de punt, assessorament i venta de material de costura, ganxet, roba interior... Tot això i molt més al carrer Compositor Baró número, a l’Eixample de Figueres, en el negoci comandat per l’Aurora.

- Betes i Fils es defineix com una botiga de barri… Creus que encara es respira, a la ciutat, aquest esperit de petit comerç?

Betes i Fils és, en efecte, una botiga de barri; puc dir-ho des de l’experiència que he viscut d’ençà que vaig obrir la botiga. Tanmateix, crec que aquest tipus de negoci i aquest ambient de botiga pràcticament ja no es respira a la ciutat, sobretot en el centre.

- Després de més d’un any de vida, tot i els últims mesos estranys, com valores la trajectòria de la merceria?

La valoració de tot aquest temps és positiva. Des que vaig obrir, he anat creixent de mica en mica i és molt gratificant veure com hi ha persones que, després d’haver conegut la botiga, hi van tornant regularment. Durant el confinament també hem estat al costat del client preparant comandes de material per fer labors i altres articles.

- Amb quins clients compta Betes i Fils?

La clientela de Betes i Fils és variada: comptem sobretot amb clients del barri, però també ens visiten persones del centre de la ciutat i dels pobles del voltant. Tots valorem i cuidem el tracte personalitzat i proper.

- Quins són els productes que tenen més sortida i són més demanats?

Actualment, es podria dir que els que tenen més sortida són els de goma i, és clar, les teles per fer mascaretes. També les llanes per teixir i fils per brodar.