Puig Giralt

Quatre generacions i més de 100 anys d’història caracteritzen Puig Giralt, famós negoci tèxtil situat davant del Museu Dalí.

Sobreviure, avui dia, com a negoci no és fàcil. Fer-ho durant més de 100 anys ja és d’allò més significatiu. La família Puig Giralt, generació rere generació, ho ha fet possible. L’origen es troba en l’enllaç matrimonial entre Robert Arbossé i Paulina Puig, l’any 1949, acte que va servir per unir les terceres generacions de dues nissagues de comerciants diferents, amb procedència a Cassà de la Selva i a Albons.

Des de llavors, la seva activitat va anar en augment, amb diferents magatzems en diferents indrets de la província de Girona. Una llarga, intensa i reconeguda trajectòria que es manté ben viva, encara avui dia, a Figueres, a la Pujada de Castell números 29-31, des que Ricard Arbossé i la seva dona Mari Ripoll van anar a viure a la capital altempordanesa.

La seva col·lecció de roba està formada per tota classe d’induments formals per a dona, home, llenceria, roba per a la llar i, recentment, mascaretes higièniques. Aquestes últimes, adequades per a la protecció personal i complint la Normativa UNE0065, la necessària per actuar com a barrera protectora. Tenen un 92% d’eficàcia de filtració i suporten 30 rentades.

Per a dona, els caracteritzen, sobretot, els vestits. Pel que fa a l’home, disposen d’un gran nombre de camises, pantalons, polos, samarretes i complements. Banyadors, bates, calçotets, camises de dormir, mitjons i pijames, entre altres, formen l’apartat de llenceria.

En definitiva, els més de 200 metres quadrats que formen els Magatzems Puig Giralt estan replets de productes i confeccions de bona qualitat, tant d’estil clàssic com també d’estils formals adaptats als nous temps. Ras i curt: un estil propi i molt ben cuidat que ha permès créixer durant més d’un segle i generació rere generació i omplint, en tot moment, la demanda del carrer i sent a prop dels clients, un espai sempre autodefinit com a “petit gran magatzem”.