Narcís Bardalet, president de la UE Figueres

Narcís Bardalet, president de la UE Figueres: "Crec fermament que s'ha de confiar, s'ha de confiar perquè tenim equip".

Com estan els tràmits de la proposta del canvi de nom de l'estadi?
De moment s'ha presentat la instància. El camp, com sabeu, és municipal i la capacitat del canvi de nom la té la comissió nomenclàtor, que és la que decidirà. Tot i això, es va informar de la proposta a la Fundació Gala Salvador Galí.

Enguany celebreu el centenari. Què ens heu preparat?
Doncs de moment ja s'ha fet el partit amb el Girona i les samarretes d'aquesta temporades estan inspirades totalment en la primera samarreta de la US Figueres, del 1919. A més, a cada partit cedim el saque d'honor a una entitat, organització o institució de l'Empordà. Complim 100 anys i volem que les entitats del nostre entorn també els compleixin algun dia. Ara hem d'aprofitar i fer que la UE Figueres s'obri a la gent, que vinguin nens al camp i amb ells les mares.

Amb més d'una vintena d'equips i no en teniu cap de femení!
Pot ser la resposta està en la pròpia història de la UE Figueres, de no haver tingut mai equip femení. Però dic convençut que s'ha de femininitzar el club. Si volem un equip femení ho hem de fer bé. El què tinc clar és que no podem anar a buscar les jugadores d'altres clubs. No podem agafar jugadores del Cabanes o del Sant Pere i desmuntar-los els equips a ells. Volem una junta de concòrdia amb tothom. Hem de tenir present que de la manera com nosaltres respectem, serem respectats.

D'altra banda, hem de tenir en compte que només tenim un camp. Als caps de setmana el camp està totalment ocupat amb partits de les diferents categories, penseu que tenim més de 20 equips i quan no juguen uns, juguen uns altres. Però vaja, el rumrum de femininitzar el club, hi és. Però s'ha de fer amb temps, és un projecte que ha de ser a llarg termini.

Com ha anat la pretemporada?
Li posaria un aprovat. Hem perdut algun partit però també és cert que hem jugat contra equips de major categoria. Hem tingut una línia ascendent de joc. Cada vegada veig l'equip més compacte i competitiu. He parlat amb més gent del món del futbol i tothom em diu el mateix: tenim un bon equip. Bé, això ho dirà el temps. No és lògica ni matemàtiques, el futbol només té un secret: fes un gol més que l'equip contrari i ets un triunfador.

Malgrat això, el primer partit la UEFigueres va perdre 3-1 contra l'Horta U.AT. Quines són les sensacions que tens davant la temporada ara?
Dissabte guanyàvem al minut 83 0-1. Em vaig sentir com un nen petit que té una piruleta a la boca i li treuen. Però el futbol és així. 3 gols en els 7 últims minuts i marxes amb cara de tonto.  La veritat és que després del partit contra l'Horta augmenta la sensació de por. Però tinc la mateixa confiança. La UE Figueres es mereixia guanyar, va jugar bé, i va marcar. Però va passar el què no passa sempre: van fer 3 gols en els 7 últims minuts. Crec fermament que s'ha de confiar, s'ha de confiar perquè tenim equip.

Però la valoració global ara mateix és que tenim un equip jove, amb ganes de jugar bé i ser competitiu. En una lliga hi ha equips molt potents amb pressupostos que doblen el de la UE Figueres. Tenim grans instal·lacions i millor camp per la categoria que estem, però de pressupost som dels modestos. Intentarem fer-ho tan bé com sapiguem. La clau és la dedicació, les ganes i la il·lusió.