Joan Jorquera, Subcampió d'Europa de clubs

En Joan competeix a la categoria sènior de menys de 63 kg. Va canviar de júnior a sènior ara fa un any, i al març, va canviar la categoria menys 58 kg a menys 63 kg. Entrena els set dies de la setmana, combinant-ho amb els estudis de segon de batxillerat.

Com duus el tema del canvi de pes?
És un tema que s'ha d'agafar amb humor. Normalment has de baixar pes. Jo ara estic en manteniment. Però a la meva categoria els competidors són més alts, i la meva dificultat és mantenir aquest pes sent més baix. Però està bé perquè així no haig de fer tanta dieta i estic més fort als entrenaments.

Com va anar la competició a Orpesa?
Molt bonica. Vaig fer 4 combats, 3 dels quals els vaig guanyar. L'últim el vaig perdre per 3 punts. Però va ser molt emocionant.

El vas perdre als quatre últims segons...
Anàvem molts justos en el combat. Un marcador molt igualat. A l'últim moment, vaig fer una puntada de gir, i l'altre em va fer una puntada al casc, que són tres punts, i em va remuntar. I se'n va anar el combat per aquests segons.... Però no em queixo de res, va ser un combat genial. I crec que hem estat fent un bon treball i es va notar.

I ara què?
Ara descansar el Nadal, que ja toca. I esperar el calendari oficial de la temporada que ve. Crec que començarem amb el campionat d'Espanya i alguns òpens que ens digui la selecció.

Com veus el campionat d'Espanya?
El veig bé, em veig amb confiança. Estic entrenant moltíssim i tinc molta motivació. Ara que puc descansar per Nadal, m'agafaré la tornada amb més força.

Et pots fer amic del teu rival?
I tant. Costa una mica perquè hi ha molta gent. Però és cert que fer-te amic d'un company de la teva categoria és estrany, però, si estem a la mateixa selecció, hi ha molta amistat, i fer equip és molt bo. Ara bé, quan entrem al tatami, sempre ens piquem una mica.