Tret de sortida de la sisena edició de 'The Wind Games'

L'elit del vol indoor es concentra al Túnel de Vent d'Empuriabrava fins el proper 2 de febrer. "The Wind Games" comptaran amb una nova modalitat competitiva, les Relay Races, que enfrontarà els equips en carreres de velocitat per relleus.

"The Wind Games", la competició internacional de vol indoor més mediàtica del món ja està en marxa. La prova, que ha donat el tret de sortida aquest matí, concentrarà l'elit mundial d'aquest esport al Túnel de Vent d'Empuriabrava fins el proper 2 de febrer. Aquesta sisena edició reuneix els millors 200 voladors indoor del món i compta amb l'estrena d'una nova modalitat competitiva, les Relay Races (Relleus), una disciplina dinàmica de velocitat on equips de 4 voladors realitzaran curses de relleus. La directora del túnel de vent d'Empuriabrava, Aida Rico, explica que "" The Wind Games "són molt especials per a nosaltres. I aquesta edició serà sorprenent, un cop més, ja que després d'haver innovat en el passat amb el Freestyle amb música i el Solo Speed, que ara ja són reconegudes a nivell mundial, tenim l'oportunitat de mostrar una nova disciplina, els Relleus, i seguir fent història ja que aquesta modalitat de vol ja s'està estudiant com a candidata per als Olímpics de París ".

Les altres categories en competició són:

- Disciplines estàtiques: Formation Skydiving (FS), Formation Skydiving Female (FSF) i Vertical FS (VFS).
- Disciplines dinàmiques: Freestyle, Freestyle Jr i Speed races (Solo speed ,4 Speed i Relay races)
- Disciplina mixta: 2 WAY DYNAMIC.

Simultàniament a "The Wind Games" tindrà lloc el 1r Campionat Català de Vol Indoor Solo Speed i el 3er Campionat Nacional FAE de Vol Indoor.

WINDOOR participa en aquesta sisena edició de "The Wind Games" amb 8 voladors de la seva pròpia pedrera i patrocina novament els campions de vol indoor europeus: Hayabusa (Bèlgica); Ninjas Windoor (França); NFTO i Windoor Bulldogs (Regne Unit).

Els equips de WINDOOR competiran en les següents categories:

- 2 Way Dynamic: WINDOOR DC (César Rico i Dani Gallego); Ninjas Windoor (Mateo Limnaios i Eliot Pothet); Windoor Blades (Luck Warreniy Àlex González) i els Windoor Bulldogs (Josh O'Donoghue i Lewis Hard).

- 4 Way Dynamic & Relay Races: The Misfits (Josh O'Donoghue, Lewis Hard, Àlex González i Ben Roane) Ninjaspire (Eliot Pothet, Mateo Limnaios, Noah Wittenburg, Kaleigh Wittenburg) I The fantastic 4 (César Rico, Dani Gallego, Kyra Poh I Yixuan Choo).

- Solo Speed: César Rico, Dani Gallego, Eliot Pothet, Josh ODonoghue, Lewis Hard i Mateo Limnaios.

- Solo freestyle: Fred Fernández.

Marató solidària.
Windoor celebra la 6a edició de "The Wind Games" organitzant una marató solidària que recaptarà fons per a l'ONG Care All Foundation, que treballa per paracaigudistes accidentats, entre altres iniciatives; i l'Associació Antonio Cabré dedicada a millorar la qualitat de vida de diferents agrupacions de nens amb necessitats especials en matèria educativa, sanitària o social. Aquest projecte s'engloba dins de la filosofia de RSC que Windoor està potenciant. La directora del túnel de vent emfatitza que "Incloure nostre marató benèfica paral·lel a la competició ens omple d'il·lusió i esperem realment que la nostra comunitat i el públic en general s'animi a participar. Volem demostrar que el Windoor és un gran equip, amb principis i valors. Som desenvolupadors de l'esport, som escola, som pedrera, som competició. En definitiva, som més que un túnel".

Història.
La competició internacional "The Wind Games" va sorgir fa 6 anys com un mitjà per donar a conèixer el vol indoor al nostre país. El seu caràcter innovador va permetre presentar noves disciplines competitives de vol, mai vistes, i connectar amb el públic. En les últimes tres edicions "The Wind Games" ha tingut més de 800 milions de seguidors i aquesta nova edició promet sorprendre de nou, amb més de 200 competidors d'edats compreses entre els 7 i 51 anys d'edat, que configuren l'elit mundial del vol indoor.

Agenda "The Wind Games" 2019:
Dijous 31 de gener. 07:00 h – 20:45 h. Primeres rondes per disciplines i classificatòries 2way Dynamic.
Divendres 1 de febrer. 08:15 h – 20:45 h. Classificatòries i eliminatòries 2way Dynamic i rondes de la resta de disciplines (FSO, FSF, VFS, Freestyle junior, 4 Speed, Solo Speed, Freestyle Open, Relay Races)
Dissabte 2 de febrer. 08:15 h - 20.30 h. Classificacions finals de 2way Dynamic. Quarts, semis i finals de la resta de disciplines.
Horaris de les finals: 09:30 h FSO, FSF i VFS. 14:35 h 4Speed. 15:20 h Junior Freestyle. 15:55 h Solo Speed. 17:20 h Freestyle Open. 18:05 h Relay Races. 19.00 h 2Way Dynamic.