Escrit sobre la II Cursa de la dona per Dolors Navarro

Ja fa quasi un any que el Grup Iris va portar a la Vila de Figueres la cursa de la dona perquè pogués gaudir-la el nostre col•lectiu a la comarca.
El Grup Iris, per qui no sàpiga que és, és un grup que el varen gestar dones afectades pel càncer de mama, persones amb ganes de lluitar i superar aquesta devastadora malaltia amb la finalitat de donar-se suport.


Doncs així va néixer i s'ha esdevingut gran, fent una excel•lent labor social a la nostra comunitat.
Per tal que aquesta cursa fos tot un èxit,l´organització va proposar diverses maneres d'entrenament per contagiar aquestes ganes de participar i de superar obstacles.
Arran de l'èxit i la participació han sorgit grups de persones que amb les mateixes aficions han materialitzat els seus projectes personals. Podem parlar del grup federat d'atletisme, i del grup de caminadores que fins i tot aquest any han fet un trosset del camí de Santiago. Aquest mateix grup de dones el dijous 12 d'octubre varen pujar a Núria lluïn la samarreta rosa i que, aquesta primavera tornaran a fer una altra etapa de camí que començarà Rocensvalles.

La participació va superar qualsevol expectativa: 3.315 dones. Grans i petites varen caminar i corre cap a un mateix objectiu, la solidaritat; va sortir bé, molt bé.
També hem d'agrair a les persones que es trobaven entre bastidors; homes i dones que varen ajudar per pur altruisme. Bé, doncs per acabar, us animen a participar en la II Cursa de la dona el proper 12 de novembre de 2017.

Dolors Navarro Sánchez