“Tot i la situació social d’aquests dies, la gent es va inscrivint amb energia”

Lídia Albert, la presidenta del Grup Iris, analitza la prèvia de la segona edició de la Cursa de la Dona Vila de Figueres, sense oblidar, en cap moment, l’èxit de la primera edició.


L’experiència:
L’edició de l’any passat, la primera, va ser una sorpresa immensa. Organitzàvem, és clar, l’esdeveniment una mica a l’expectativa: ni molt menys comptàvem que ens acompanyarien 3315 dones! El sentiment de germanor i descobrir que no estàvem soles va ser màgic. Amb el pas dels anys, Grup Iris recordarà la primera edició com un gran regal, rebut de la mà de la gent de tota la comarca.

Resposta de la gent aquest any:
Estem molt il•lusionades perquè, tot i la situació social tan convulsa que estem vivint aquests dies, la gent continua inscrivint-se amb energia. Una vegada més, ens sentiremben acompanyades, en aquesta gran aventura que ens vam atrevir a iniciar l’any passat. No ens marquem cap objectiu de superació, si bé hem hagut de fer una previsió per siaixò passa. Sempre diem que únicament volem ser conegudes i estar a punt per ajudar. És cert que com més inscripcions, més projectes i més serveis podrem posar en marxa. En qualsevol cas, si superem la xifra de l’any passat, que pel ritme que portem fa pinta que sí, estarem encantades, preparades i totes les dones seran d’allò més benvingudes.

Els entrenaments:
En referència als entrenaments viscuts, he de dir que és molt maco veure com la gent conversa mentre fa exercici i ja queden entesos pel següent diumenge. Ens ha fet especial il•lusió l’assistència de dues persones, una senyora de 87 anys i una nena: no han faltat a cap entrenament!

El circuit:
És, possiblement, un obstacle superat. L’any passat, per circumstàncies alienes a nosaltres, vam haver de modificar el circuit quan quedaven pocs dies per a la cursa. Llavors, no vam poder evitar un encreuament entre les participants. Enguany, en canvi, aquest fet ja no hi és, així que esperem que el circuit dissenyat funcioni, agradi i pugui mantenirse de cara a futures edicions.