La 5a Cursa de la Dona de Figueres buscarà tenir visibilitat, enguany, des de casa

Sense poder incentivar la trobada amb les més de 5.000 dones participants, Grup Iris demana un únic gest: adquirir i posar-se la samarreta per fer exercici a l’aire lliure o a casa, amb alguna de les activitats online que es faran el dia 8N

Mitjançant un comunicat, l’associació ha donat a conèixer alguns detalls de com serà l’edició 2020, condicionada, és clar, per la Covid-19. Aquesta 5a edició tornarà a ser un diumenge a les 10 hores, concretament el dia 8 de novembre, però en format virtual. La resta d’horaris, com l’adquisició de la samarreta o les sessions de ball i zumba del diumenge en qüestió, amb Dance Me i amb la Natàlia i la Iolanda, es detallaran quan s’apropi més la data.

Confien que, tot i l’excepcionalitat d’aquesta cinquena versió, la gent compri igualment la samarreta i ompli les xarxes socials d’imatges, amb les corresponents etiquetes i el hashtag #5cursadonafigueres2020. “De nou, volem dur a terme un esdeveniment que ens doni visibilitat, a nosaltres i a la nostra ciutat, així que esperem sentir-nos ajudades per la població en general”, expliquen.

En el comunicat, també han tingut paraules cap als patrocinadors, col·laboradors i voluntaris ben presents any rere any: “Fins ara, cada edició ha estat una cursa solidària de tothom cap a Grup Iris; enguany, hi volem afegir la solidaritat de Grup Iris cap a tots ells, per la bona predisposició i ganes mostrades”. Aquest acte d’agraïment quedarà plasmat a la Covid-samarreta d’enguany, tal com elles mateixes l’han anomenat, ja que hi sortiran publicats tots i cadascun dels patrocinadors i col·laboradors de l’any passat.

Tal com recorden tot sovint, l’entitat es nodreix bàsicament i majoritàriament pels ingressos de la cursa, uns diners amb els quals fan tot d’activitats destinades a millorar la qualitat de vida de les persones afectades de càncer de mama, així com a promoure la prevenció a tota la població en general. “Tan sols adquirint la samarreta ja es forma part d’aquest motor que ens empeny a seguir treballant amb força cada any per ajudar a qui pateix aquesta malaltia. La Covid ho para tot, però el càncer de mama segueix. Enguany, més que mai, us necessitem!”.