Cursa de la Dona de l’Escala

La Cursa de la Dona de l’Escala tindrà lloc el proper diumenge 26 de gener. Parlem amb Anni, Eva, Mary, Pili i Teresa.

Quin és el propòsit de la Cursa de la dona de l’Escala?
ANNI: Volem impulsar la informació sobre la malaltia, contra la qual lluitem i recaptar el màxim de diners per ajudar a la investigació o a projectes concrets. I tot això en un ambient ludicoesportiu.

En les edicions anteriors heu lluitat contra el càncer, la violència de gènere, la diabetis. Aquesta quarta edició ens convideu a lluitar contra...?
EVA: La Distrofia muscular de Duchenne i Becquer. És una malaltia hereditària lligada al cromosoma X. Afecta a un de cada 3.500 nens nascuts.

Té cura?
MARY: No de moment no es pot curar, com la majoria de les malalties. De moment s’està aconseguint millorar la qualitat de vida dels qui la pateixen i que tinguin més anys de vida

La data de la cursa és el diumenge 26 de gener, prepareu alguna activitat anterior?
PILI: Sí el passat 29 de novembre a la Biblioteca de l’Escala els Drs Prat i Ortez van presentar una xerrada molt didàctica i propera on van explicar què implica la malaltia tant a nivell fisiològic com a nivell de tracte social. I els propers 6, 7 i 8 serem a la fira de Nadal de l’Escala promocionant les inscripcions. Ah! i entre les qui s’inscriguin aquests dies rifarem un quadre cedit per membres del grup 3 colors.

Lluiteu soles en les vostres activitats?
TERESA: No que va. Sempre ens afegim a associacions. Aquest any unim forces amb l’Associació Somriures Valents i amb el grup de persones que recollim taps de plàstic.
ANNI: El que volem és aconseguir que cada any hi hagi més persones que s’uneixin. Participar d’una activitat basada en la bondat i la col·laboració amb el proïsme ens fa sentir millor i ens dóna força per continuar amb el dia a dia.
EVA: Sí la generositat ens fa persones més fermes, més fortes i més humils.

Us convidem a acompanyar-nos a millorar els nostre entorn.

Podeu fer les inscripcions a través de www.curses.cat