El dia 26, tots amb Somriures Valents a l’Escala

Per l’últim diumenge de gener, la gent de l’Escala té a punt la seva 4a Cursa de la Dona, que cada any gira entorn d’alguna acció concreta.

Mitjançant un recorregut que no només passa per la vila sinó també per les Ruïnes d’Empúries i ressegueix el mar, la Cursa de la Dona de l’Escala d’enguany recaptarà diners per a l’Associació Somriures Valents-Duchenne. Concretament 3 € de cada participant es destinaran a la investigació per a la cura de la distròfia muscular de Duchenne (DMD), malaltia neuromuscular caracteritzada per l’atròfia i debilitat muscular progressives, a conseqüència de la degeneració dels músculs llisos, esquelètics i cardíacs.

Any rere any, un grup de dones són les màximes encarregades de l’organització, amb el suport i col·laboració de l’Ajuntament. “Totes elles són sempre molt actives al municipi, així que una edició més les vull felicitar per la preparació de la prova i per les diverses activitats que han organitzat els darrers mesos”, afirma Víctor Puga, l’alcalde.

La prova, catalogada com a “cursa atlètica solidària i no competitiva”, comptarà amb un circuit de 5 quilòmetres. Puga afegeix: “Tot està a punt perquè sigui, de nou, una festa esportiva, social, de reivindicació de la dona, de la solidaritat... I com sempre amb un desig compartit, que ben aviat no sigui necessari organitzar una cursa amb la paraula dona al títol, entenent que aquesta ja hagi assolit el mateix estatus que l'home a tots els nivells personals i professionals”.