Sònia Martínez

A la Jonquera comencen els preparatius per la Cursa de la Dona. Des de l'Ajuntament hi col·laboren i l'alcaldessa no es perdrà aquest esdeveniment solidari.

Què representa per a La Jonquera que s'organitzi la Cursa de la Dona?
És un esdeveniment molt important per a La Jonquera, ja que està organitzada per una entitat del poble i té com a motiu una causa solidària i altruista en favor d’un col·lectiu que necessita de tots els recursos i suport que se’ls pugui donar, com són els malalts de càncer. A banda d’això, la carrera és també un punt de trobada entre jonquerencs i jonquerenques, però també de veïns i veïnes de la comarca.

L'Ajuntament hi col·labora d'alguna manera?  
A través de la Regidoria d’Esports es col·labora cada any amb la cursa. La Brigada hi treballa en temes més logístics i  la Policia Local vetlla per la seguretat i la protecció dels participants i els assistents, i que tot es pugui desenvolupar amb normalitat. És un dia important, on vindrà gent de tota la comarca.  

Vostè hi ha participat en alguna ocasió?
Cada any hi participo. És una cita important per a mi. Primer, perquè, com deia abans, és un esdeveniment de tots els jonquerencs i jonquerenques. No és només un acte esportiu, sinó social. Aprofito per parlar amb la gent i intercanviar sensacions amb els veïns i veïnes del municipi. A això li hem de sumar que l’acte és a favor de la solidaritat. I segon, perquè sóc sensible al tema, ja que malauradament molts familiars i amics han patit aquesta malaltia. Per tant, sempre col·laboro en la causa.

I enguany, hi veurem a l'alcaldessa?
Per descomptat, allà hi seré.