Per Sant Esteve, nova Cursa de la Dona a la Jonquera

El Centre Excursionista Jonquerenc, juntament amb el consistori, fa possible “un esdeveniment que cal potenciar any rere any”, com afirma Sònia Martínez, l’alcaldessa.

Presentada oficialment el divendres 13, a la Sala de la Societat, l’objectiu és, de nou, buscar la màxima participació i així reivindicar la igualtat de gènere. 5 km corrent o caminant pels carrers de la vila, també amb la paral·lela proposta infantil, l’anomenada Cursa de la Nena (500 m), per a joves fins a 8 anys.

- Com valores aquesta nova edició de la Cursa de la Dona que ja teniu a punt de celebrar?
La cursa de la Dona de la Jonquera és una molt bona iniciativa del Centre Excursionista Jonquerenc, que enguany sumarà la novena edició. Com cada any, l'Ajuntament dona suport a través de la regidoria d'esports, ja que creiem que és un esdeveniment que cal potenciar.

- Què representa aquest esdeveniment pel municipi?
És una data clau en el calendari de totes les jonquerenques i jonquerencs, així com persones de la comarca. Aprofitem aquesta activitat per trobar-nos i, a part de fomentar hàbits saludables, aportem el nostre granet de sorra a la lluita contra el càncer. És un dia festiu que homenatja a les dones i fa que els carrers de la vila s'omplin per unes hores.

- Quins són els teus desitjos, com alcaldessa, pel 2020? 
Amor, justícia, llibertat, solidaritat, pau i sobretot salut per poder gaudir de tota la resta.