Jordi Picornell

Jordi Picornell, encarregat de la regidoria d’Esports, ens trasllada les seves valoracions referents a aquesta 9a edició.

- Com valores aquest acte emmarcat i consolidat dins la teva regidoria?
És, en efecte, un acte ben consolidat que des del consistori valorem molt positivament, sobretot pel fet de comportar uns valors de repercussió: solidaritat, festa i esport. L’Oncolliga fa una gran feina a la província, així que destinar els beneficis de l’esdeveniment cap a ells és molt satisfactori. La Jonquera i la seva gent ha acollit molt bé la Cursa de la Dona des dels seus inicis, recaptant sumes de diners bastant importants. A més, veure que la vila és coneguda arreu de la comarca per la celebració d’una activitat esportiva i per transmetre uns hàbits saludables és d’allò més positiu. Una de les nostres premisses és potenciar qualsevol activitat proposada per una associació, enfortint en tot moment el teixit associatiu ciutadà.

- Hi ha alguna novetat per aquest dia 26?
La gent del Centre Excursionista, sempre amb ganes de fer la Cursa millor, ha presentat un circuit amb alguns canvis. Quant a la resta, poques novetats, ja que any rere any hi ha bona resposta: les mateixes condicions, separació per categories (segons edat), trofeu al o a la participant de més edat, sorteig de regals gràcies a establiments de la vila...

- Si algú encara no s’hi ha apuntat, quin seria el teu missatge des de la regidoria d’Esports?
Doncs que no hi ha millor causa que la de venir a caminar o a córrer per ajudar i facilitar la situació dels malalts de càncer i els seus familiars. A més, la data, que és especial i festiva, també acompanya, així que val la pena fer l’esforç durant una horeta i poc més. Com he dit, Oncolliga és una gran aliada, fan una gran gestió durant tot l’any, així que col·laborar amb ells és bàsic. Tot i els dinars que hi solen haver per Sant Esteve, la gent no se sol perdre aquest esdeveniment.