Olga Simarro, portaveu del grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Roses

Olga Simarro, portaveu del grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Roses: “La cursa de la dona és una forma directa de conscienciar la gent que aquest tipus de lluites han de ser obertes i que tots tenim l'oportunitat d'ajudar”.

- Roses és una ciutat pionera en el suport a la lluita contra el càncer, mitjançant l'organització de curses solidàries. Com valora aquesta iniciativa?
Ho valoro molt positivament, tant aquesta iniciativa com totes les que tinguin relació amb aquest tipus d'events solidaris. Qualsevol tipus d'organització solidària sempre és positiva, des del meu punt de vista. És una manera més propera de conscienciar la gent que aquest tipus de lluites han de ser obertes, i que tots tenim una oportunitat d'ajudar, d'una o altra manera, i dins de les nostres possibilitats.

- Aquest any se celebra la desena edició, tota una fita. En la seva opinió, que representa aquesta efemèride?
Com he dit abans, és la forma més directa d'una conscienciació col·lectiva, ja que permet arribar més directament a cada persona. Per desgràcia, som molts els afectats en aquest món, i dic els afectats perquè jo personalment he viscut un càncer de mama fa 18 mesos, del qual segueixo encara un tractament de prevenció per un temps. Hem de ser valents i pensar en apostar, perquè en un futur proper arribem a dir que aquesta malaltia està vençuda. Costarà molt, però no hem de perdre mai l'esperança. És difícil, però cal posar la ment en mode positiu, per molt que costi. En l'actualitat el nombre de càncers que es detecten és molt gran, però pensem que també és molt gran l'avenç que s'ha aconseguit en els últims anys. A això, sense cap mena de dubte, ha ajudat la conscienciació de les persones que posen el seu gra de sorra, comprometent-se en aquest tipus d'actes solidaris.

- Ha participat en edicions anteriors? Com ha estat la seva experiència fins ara amb la cursa de la dona?
Sí. D'una manera o una altra he participat en diversos actes solidaris. Per un costat, l'experiència t'entristeix en veure quants som els afectats, però per una altra banda t'omple d'orgull saber la implicació de la gent. Te n'adones de quantes persones lluiten per aquestes causes. Sempre ha costat aconseguir la implicació de les persones, perquè per desgràcia estem en una societat que només mira per un mateix. Som, conscient o inconscientment, una mica egoistes, però tot i això molts seguim donant el suport a qui ho necessita.

- Creu que, des de l'ajuntament, es dóna el suficient suport a aquesta i a d'altres iniciatives semblants?
L'Ajuntament de Roses s'implica com tot els ajuntaments, que han de donar el seu suport a totes aquestes causes. Quin ajuntament no seria solidari amb temes com aquest? Aquestes temes necessiten un suport incondicional i que no es polititzi cap tipus de lluita solidària. En aquestes només val implicar-se, donar-hi suport i lluitar per la causa. Res més.