Pilar Serra, la presidenta de la Fundació Roses contra el Càncer

Pilar Serra, la presidenta de la Fundació Roses contra el Càncer, ens presenta la Cursa de la Dona de Roses d’enguany. Serà la X edició, sent així la més antiga de la província de Girona.

La Cursa de la Dona d’enguany serà el 17 de setembre. Any rere any, famílies senceres participen en aquest esdeveniment celebrat a Roses, “una festa molt maca, solidària i familiar”, comenta la Pilar. “Com totes les curses d’aquest tipus celebrades arreu, se’ns posarà, de nou, la pell de gallina. Inclús turistes estrangers hi participen, així com grans metges del sector”.

De forma ininterrompuda, Roses, durant 10 anys, ha aconseguit portar a terme aquesta cursa de 5 km. “Que un poble com Roses tingui la cursa més antiga de Girona amb aquestes característiques és un orgull. La intenció, un any més, és seguir creixent, per tal de seguir investigant el tractament del càncer. S’espera que dels 700 participants l’any passat es passi, ara, als 1000”.

A la cursa hi pot participar tothom, si bé només s’entregaran premis a les dones, concretament a les 3 primeres de cada categoria. Per a aquesta desena edició, destaquen, especialment, dues novetats: la primera, que les inscripcions també poden fer-se en línia; la segona, el recorregut serà nou, amb el tret de sortida al Port Esportiu. El preu: 9 euros les inscripcions anticipades i 12 euros el mateix dia (tots els beneficis es destinen a la Fundació Roses contra el Càncer).

Tanmateix, per a una bona preparació o per a no quedar-se sense places, la presidenta recomana inscriure’s amb antelació. A més, per al dia de la cursa, també recomana ser-hi abans; tot i que l’inici serà a les 10, des de les 8 del matí tot estarà a punt, inclús les dues persones voluntàries que cada any porten l’escalfament i els estiraments previs a la cursa.

Serra afirma que “s’intenten cuidar tots els detalls”. Un d’ells, les camisetes, són diferents cada any, ja que “hi ha gent que les col·lecciona”. Un altre, és la cerca d’espònsors de tot tipus, per sortejar productes després de la cursa. A banda de ser solidaris, l’objectiu, comenta, és “fomentar l’esport”. Així, el Club Atletisme de Roses, des de fa 2 anys, organitza, per als mesos abans de la cursa, entrenaments un dia a la setmana. Per a més informació i inscripcions: www.atletismeroses.cat; www.fundacioroses.org i a Auto Peira, taller mecànic de Roses.