Pere Sastre, president del Club Atletisme Roses

Entrevista a Pere Sastre, president del Club Atletisme Roses. El Club i la Fundació Roses Contra el Càncer organitzen la Cursa de la Dona de Roses, pionera a la província, que se celebrarà el diumenge 17 de setembre.

- Quin és l’origen del lligam del Club Atletisme Roses amb la Cursa de la Dona?
En els inicis com a Club, vèiem que a diferents llocs de Catalunya s’organitzaven curses importants i, concretament, a 4 o 5 grans ciutats de l’estat se celebraven algunes curses de la dona importants. Va ser llavors quan vam decidir parlar amb la Fundació Roses Contra el Càncer, per tal de fer equip amb ells i promoure que el poble de Roses fos pioner a l’hora d’organitzar un esdeveniment d’aquest tipus a la província. I, així, fins avui dia, a punt per a la desena edició.

- Per què una cursa d’aquest tipus?
Vam pensar que amb una cursa solidària sempre mous més volum de gent, fas que tot tingui més envergadura i, per tant, que el poble es conegui arreu de Catalunya. A més, com a club d’atletisme vam pensar que era una bona manera de donar-nos a conèixer i, sobretot, d’incentivar la pràctica de l’esport. Referent a això últim, pensem que les dones, especialment en els últims temps, han perdut la vergonya d’anar a córrer. Cada vegada més, la majoria d’altes al Club Atletisme Roses són dones, amb ganes de sortir al carrer a córrer, sobretot per la llibertat que comporta, sense horaris.

- Com es presenta, doncs, aquesta X edició?
Confio que l’esdeveniment seguirà creixent, tant en qualitat com en volum. De nou, les protagonistes seran les dones, però recordo que és oberta a tothom, tal com s’ha fet des de la primera edició. Els entrenaments que el Club ha dirigit els dimecres al passeig marítim han tingut bona resposta.