Pilar Serra, presidenta de la Fundació Roses contra el Càncer

Pilar Serra, presidenta de la Fundació Roses contra el Càncer: “La cursa ha estat un èxit i tothom ha quedat molt content amb el canvi de recorregut i l’entrada a la Ciutadella”.

- Quin balanç feu de la desena edició de la Cursa de la Dona de Roses?
- Extraordinari, molt bo. L’any passat vam tenir uns 700 participants, que van ser gairebé 800 ja que hi va haver gent que, tot i no poder-se inscriure, participar. Per aquesta edició ens vam proposar la fita dels 1.000 inscrits, i dos o tres dies abans ja els teníem, fins i tot amb gent a última hora que també va voler fer el donatiu per tenir la samarreta i un record d’aquest dia.

- Què representa per a la fundació que es recaptin 9.000 euros?
- És una gran injecció. Pensa que nosaltres podem arribar a recaptar uns 200 euros en cada acte que organitzem, i tenim unes despeses fixes pel nostre local (per pagar el lloguer, la llum i l’aigua) i també en personal. La fundació està formada per molts voluntaris, però tenim també una treballadora social, una psicòloga especialista en oncologia i una auxiliar administrativa. Són primordials per atendre als malalts i a les famílies com es mereixen. Nosaltres posem cor i ganes, però no som professionals. Per nosaltres és una despesa important al cap de l’any, i això ens ajuda a pagar-ho.

- Aquest any s’ha arribat al miler de participants. És una xifra que es pot superar en properes edicions o considereu que és el límit?
- Ho hem d’estudiar i parlar-ho amb la gent del Club Atletisme Roses, que són els que realment han de dir fins on podem arribar, ja que són els que saben d’aquest tema. Hem de dir que aquest any ha estat un èxit i que tothom ha quedat molt content amb el canvi de recorregut i l’entrada a la Ciutadella. D’alguna manera, fem que la gent vegi altres parts de Roses que potser sense la cursa no haurien vist.

- Quin és el projecte més immediat que teniu sobre la taula?
- Estem treballant en el sopar solidari, que tindrà lloc el 6 d’octubre a l’Hotel Terraza. El preu són 60 euros, dels quals 25 són donatiu directe per a la Fundació. És una festa, una trobada, i aquest dia ens acompanyen voluntaris i gent de Roses i dels municipis del voltant. La capacitat màxima és de 240 persones. L’any passat va anar molt bé i vam comptar amb la col·laboració d’en Manel Vehí, que va fer un còctel solidari.