Pere Sastre, president del Club Atletisme Roses

Pere Sastre, president del Club Atletisme Roses: “La Cursa de la Dona és com una vinya, que cada any ens ha donat un producte de més qualitat i amb més quantitat”.

- Mil participants i 9.000 euros recaptats. Les xifres demostren l’èxit de la Cursa de la Dona 2017?
- La veritat és que estem molt contents. Quan l’any passat vam dir que volíem arribar als 1.000 participants semblava molt agosarat, ja que eren 300 més que el 2016, però vam posar el llistó alt veient l’èxit de cada any i també perquè es tractava de la desena edició. Ho hem assolit amb escreix. Fins i tot hi ha hagut gent que s’ha despertat a última hora i no ha pogut participar. Estem molt contents tant pels diners recaptats com per la resposta de la gent.

- Us podíeu imaginar, quan vau començar, que arribaríeu a aquestes xifres?
- No, evidentment que no. El primer any el que volíem era donar a conèixer el club, i per això vam decidir organitzar una cursa. No volíem fer-ne una de molt gran, sinó a nivell de poble. Tot va ser molt ràpid, vam començar-ne a parlar a l’octubre i es va fer el 30 de novembre, amb poca gent. Vam decidir seguir, a veure si podíem reunir més participants, i cada any hem anat augmentant. Podríem dir que vam plantar una vinya i cada vegada ens ha donat un producte de més qualitat i amb més quantitat. Deu anys enrere no m’ho hauria imaginat, però avui en dia s’ha posat de moda córrer. Si hi ha més curses que caps de setmana!!

- Aquest any heu introduït una novetat en el circuit amb el pas de la cursa per la Ciutadella. Com ha estat rebut pels participants?
- Ha sigut un èxit. A més, teníem preparada una sorpresa, i és que hi havia voluntaris que estaven dins de la Ciutadella i que anaven vestits d’època. Alguns fan teatre, són socis del club, i tenen la mà trencada per fer espectacle i animar la gent. Tothom ens ha felicitat. Cal dir que el recorregut per dins de la Ciutadella és molt maco, i si li afegeixes que quan sortien passaven per vora mar, amb el dia que va fer el 17 de setembre... tant la gent de casa com els de fora ho han valorat molt bé.

- La intenció és mantenir la Ciutadella com a part de la Cursa de la Dona?
- Sí. Volíem fer una cosa diferent amb motiu dels 10 anys, però no sabíem si tindria acceptació. Quan ho explicàvem a la gent, pensaven que el recorregut seria molt més llarg, però la distància ha estat la mateixa. Al contrari, se’ls ha fet més curt perquè és un circuit molt més agraït.

- Què representa per al Club Atletisme Roses organitzar una cursa benèfica com aquesta?
- Per a nosaltres és tot un orgull. Vam començar amb la voluntat de donar a conèixer el club, i podem estar contents i orgullosos d’haver consolidat la cursa i de recaptar cada any més diners. Cal tenir en compte que el rerefons és molt seriós, el càncer, i la gent demostra que són solidaris.