Restaurant Antaviana: cuina de proximitat, distintiva i molt elaborada

Establiment de cuina slow food amb productes de km 0, situat just davant el Museu Dalí de Figueres.

L’inici es remunta a l’any 1988, amb l’anomenat, aleshores, Antaviana 1.0, al carrer Llers. Era un local petit, amb només 3 taules de 4 comensals i una mini barra. Llavors, cuinaven amb un fogonet elèctric, motiu pel qual la seva oferta era bastant limitada. Així defineixen els seus inicis en Carles i la Rosina, propietaris del que avui dia és un dels restaurants destacats de Figueres.

En l’àmbit professional, compleixen gairebé 30 anys, ell a la sala i ella a la cuina. Afirmen que s’ho van començar a agafar seriosament a partir de l’any 2000, època en què van començar a assistir a importants congressos per l’Estat, amb l’objectiu d’oferir una cuina més elaborada. Uns anys més tard, i amb tota aquesta experiència, el local va ampliar-se i renovar-se fortament per tercera vegada, sorgint, per tant, l’Antaviana 3.0, la qual coneixem actualment. Disposen d’una àmplia cuina i d’un menjador, a la planta pis, on caben fins a 24 persones. A dalt, l’antic menjador també està renovat i adaptat per rebre, especialment, grups i àpats privats.

Així, l’Antaviana ofereix una cuina sana i neta, seguint, en tot moment, una clara línia d’actuació: l’anomenada cuina slow food amb productes de km 0. Ho avalen els seus corresponents distintius oficials. L’objectiu: cuidar el vincle entre la terra i la gastronomia local, per tal que els seus clients rebin el millor a taula.

Pel que fa a la carta de l’Antaviana, aquesta està formada per tapes, una variada llista d’entrants, peixos i marisc, carns, formatges artesans catalans i les sempre ben elaborades postres artesanals. A banda de la carta, cada dia feiner excepte els dilluns, s’ofereix un menú de migdia, entre les 13 i les 15.30 hores. El preu: 18,50 euros. En definitiva, l’Antaviana és un lloc d’allò més interessant per gaudir de plats amb fonament.

RESTAURANT ANTAVIANA
C. Llers, 5-7, 17600 Figueres
www.restaurantantaviana.cat